Bij The Balance geloven we in de kracht van continuïteit in zorg. Onze duurzame aanpak op maat zorgt ervoor dat u doorlopende, persoonlijke ondersteuning krijgt tijdens uw hersteltraject.

Ons proces in vier stappen

1 stap

Residentiële behandeling

2 stap

Secundaire behandeling

3 stap

Ambulante continue zorg

4 stap

Opfrisser

Residentiële behandeling

Uw reis begint met ons residentiële behandelingsprogramma, een uitgebreide en meeslepende ervaring die is ontworpen om aan uw unieke behoeften te voldoen. De eerste week staat in het teken van assessment en ontgifting, gevolgd door twee weken intensieve therapie. In de vierde week leggen we de nadruk op gezinstherapie en nazorgplanning om een ​​sterke basis te leggen voor uw verdere herstel.

Secundaire behandeling

Na een residentiële behandeling biedt ons tweedelijnszorgprogramma een ondersteunende omgeving waarin u de vaardigheden en vooruitgang die u hebt geboekt, kunt verstevigen. Je verblijft in een gedeelde setting en hebt de mogelijkheid om indien nodig deel te nemen aan poliklinische therapiesessies.

Ambulante continue zorg

Post-secundaire zorg, onze poliklinische behandeling biedt flexibiliteit en voortdurende ondersteuning terwijl u terugkeert naar uw dagelijks leven. U kunt toegang krijgen tot individuele therapiesessies, deelnemen aan groepstherapieën of gebruikmaken van onze casemanagementdiensten om uw vooruitgang te behouden en eventuele uitdagingen aan te pakken.

Opfrisbezoeken

Om uw succes op de lange termijn te garanderen, moedigen we periodieke opfrisbezoeken aan. Deze bezoeken dienen als gelegenheid om de tijdens de behandeling geleerde vaardigheden te versterken, extra ondersteuning te bieden en mogelijke terugval te helpen voorkomen.

Detox- en therapieproces tijdens residentiële behandeling

Week 1

De eerste week staat in het teken van assessment en ontgifting. Ons ervaren medische team zorgt ervoor dat dit proces veilig, gecontroleerd en zo comfortabel mogelijk verloopt.

Week 2 en 3

Deze weken omvatten intensieve individuele therapie, op maat gemaakt om aan uw unieke behoeften te voldoen en genezing te bevorderen.

Week 4

De laatste week is gewijd aan gezinstherapie en nazorgplanning, het versterken van uw ondersteuningsnetwerk en het voorbereiden van u op een succesvolle terugkeer naar het dagelijks leven.

Tijdens uw residentiële behandeling volgt u een gestructureerd schema met therapiesessies, wellnessactiviteiten en voldoende rust. We hanteren een holistische benadering en zorgen voor uw algehele welzijn.

FAQs

Toelatingsteam

Ons toegewijde toelatingsteam is er om u bij elke stap van het proces te begeleiden. Neem contact met ze op via telefoon, WhatsApp of plan een gesprek om uw reis met ons te beginnen.

Jil Moore

Linda Myburgh

Cynthia Nakhle