ZWITSERSE MEDISCHE EXPERTISE: MALLORCA, ZÜRICH, LONDEN, OFFSHORE

8 Minuten

Bewerkt en medisch beoordeeld door THE BALANCE Team
Feit gecontroleerd

Afkicken van een verslaving is een moeilijke en uitdagende stap in iemands leven. Voor sommige mensen kan het echter voordelig zijn om therapie in het buitenland te volgen. Afkicken in het buitenland biedt een unieke en verrijkende ervaring die kan bijdragen aan een succesvol herstelproces.

Weg zijn van de vertrouwde omgeving en sociale kring kan de druk verminderen en nieuwe perspectieven bieden. Bovendien kunnen sommige landen speciale faciliteiten en behandelingen bieden die mogelijk niet beschikbaar zijn in het thuisland.

Daarnaast kan het feit dat men zich in een ander land bevindt, een gevoel van anonimiteit en privacy bevorderen. Dit kan mensen helpen zich volledig te richten op hun herstel zonder zich zorgen te maken over vooroordelen of stigmatisering.

Het is belangrijk om zowel afkicken als psychische aandoeningen serieus te nemen en tijdig behandeling te zoeken. Afkicken verwijst meestal naar het proces van het stoppen met het gebruik van verslavende stoffen, zoals drugs of alcohol, en het overwinnen van de fysieke en psychologische afhankelijkheid. Psychische aandoeningen daarentegen omvatten een breed scala aan mentale gezondheidsproblemen, zoals depressie, angststoornissen, bipolaire stoornis, schizofrenie en nog veel meer.

Het is van cruciaal belang om hulp te zoeken bij afkicken of bij de behandeling van psychische aandoeningen wanneer ze het dagelijks functioneren en de kwaliteit van leven negatief beïnvloeden. Dit kan variëren van problemen op het gebied van werk, relaties, persoonlijke verzorging tot het ervaren van intense emotionele pijn, suïcidale gedachten of gedragsproblemen.

Het is echter ook belangrijk om te benadrukken dat preventie en vroegtijdige interventie van cruciaal belang zijn. Het herkennen van de tekenen en symptomen van verslaving en psychische aandoeningen, zoals veranderingen in stemming, slaappatroon, eetlust, sociale terugtrekking en problemen met concentratie, kan helpen bij het zoeken naar behandeling voordat de situatie verergert.

Afkicken en psychische aandoeningen kunnen een aanzienlijke tol eisen van individuen en hun omgeving. Het zoeken naar professionele hulp bij gekwalificeerde zorgverleners, zoals artsen, therapeuten, psychiaters of verslavingsdeskundigen, kan de beste weg zijn naar herstel.

Afkicken in het buitenland is een groeiende trend onder mensen die worstelen met verslavingen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun herstelproces te starten in een ander land, weg van hun gebruikelijke omgeving. Hoewel er geen exacte cijfers beschikbaar zijn over het aantal mensen dat deze keuze maakt, wijzen verschillende bronnen op een stijgende vraag naar buitenlandse afkickcentra.

Het is belangrijk op te merken dat het kiezen van een afkickkliniek in het buitenland zorgvuldige planning en onderzoek vereist. Het is essentieel om de accreditatie, geloofwaardigheid en slagingspercentages van de kliniek te controleren, evenals eventuele wettelijke en regelgevende vereisten in het desbetreffende land. Daarnaast moeten reis- en verblijfskosten, evenals de beschikbaarheid van nazorg en follow-up behandeling, in overweging worden genomen.

Afkicken in het buitenland kan voor veel mensen een waardevolle ervaring zijn bij het overwinnen van verslavingen. Het biedt verschillende voordelen, unieke ervaringen en uitstekende faciliteiten die bijdragen aan het herstelproces.

Afzondering

Een van de belangrijkste voordelen van afkicken in het buitenland is de mogelijkheid om weg te zijn van de omgeving waarin de verslaving is ontstaan. Door de fysieke afstand kunnen mensen loskomen van triggers, verleidingen en negatieve invloeden die hen in het verleden hebben aangezet tot gebruik. Het biedt een frisse start en een kans om een gezonde routine en levensstijl op te bouwen.

Stimulans

Bovendien kan de ervaring van afkicken in het buitenland zeer verrijkend zijn. Het biedt de gelegenheid om nieuwe culturen, talen en mensen te leren kennen. Het kan een stimulans zijn voor persoonlijke groei en zelfontdekking. Het ontdekken van nieuwe activiteiten, bezienswaardigheden en tradities kan de geest verruimen en afleiding bieden tijdens het herstelproces.

Faciliteiten

Daarnaast beschikken veel afkickklinieken in het buitenland over uitstekende faciliteiten en hooggekwalificeerd personeel. Ze bieden doorgaans een breed scala aan behandelingsmogelijkheden, waaronder medische detoxificatie, counseling, therapieën en aftercare-programma’s. Deze faciliteiten hebben vaak een holistische benadering, waarbij niet alleen aandacht wordt besteed aan het fysieke herstel, maar ook aan de emotionele, mentale en spirituele aspecten van verslaving.

Discretie

Het feit dat de afkickbehandeling in een andere omgeving plaatsvindt, kan ook leiden tot meer privacy en discretie. Mensen voelen zich vaak comfortabeler om hun verslaving te bespreken zonder de angst om beoordeeld te worden door mensen die ze kennen. Dit kan leiden tot een open en eerlijke communicatie met behandelaars en medepatiënten, wat gunstig is voor het herstelproces.

Het vinden van de juiste afkickkliniek kan een cruciale stap zijn op weg naar herstel. Sommige mensen zoeken naar behandelingsopties in het buitenland, omdat ze daar specifieke programma’s en faciliteiten vinden die aansluiten bij hun behoeften. 

Dubbele diagnose kliniek in het buitenland

Dubbele diagnose klinieken in het buitenland richten zich op mensen met een verslaving en een co-voorkomende psychische stoornis, zoals depressie, angststoornis of bipolaire stoornis. Deze klinieken bieden een geïntegreerde benadering van behandeling, waarbij zowel de verslaving als de onderliggende mentale gezondheidsproblemen worden aangepakt. Ze hebben vaak een multidisciplinair team van artsen, therapeuten en psychologen die gespecialiseerd zijn in de behandeling van dubbele diagnose. Door te kiezen voor een dubbele diagnose kliniek in het buitenland kunnen mensen toegang krijgen tot gespecialiseerde zorg en behandelingsopties die mogelijk niet beschikbaar zijn in hun eigen land.

Afkickkliniek alcohol in het buitenland

Afkickklinieken voor alcoholverslaving in het buitenland bieden gespecialiseerde programma’s voor mensen die worstelen met een alcoholverslaving. Deze klinieken kunnen zowel in residentiële als ambulante behandelingsmogelijkheden voorzien, afhankelijk van de individuele behoeften en de ernst van de verslaving. Ze bieden vaak een combinatie van medische detoxificatie, counseling, therapie en nazorg om mensen te helpen herstellen en een leven zonder alcohol op te bouwen. Het kiezen van een afkickkliniek voor alcoholverslaving in het buitenland kan mensen een nieuwe omgeving bieden waarin ze kunnen werken aan hun herstel, weg van triggers en negatieve invloeden uit hun dagelijks leven.

Privé afkickkliniek buitenland

Privé afkickklinieken in het buitenland zijn gericht op mensen die privacy, comfort en exclusieve zorg waarderen tijdens hun herstelproces. Deze klinieken bieden vaak luxe accommodaties en voorzieningen, zoals privékamers, fitnessfaciliteiten en individuele therapie. Ze richten zich op maatwerk behandeling en bieden persoonlijke ondersteuning van een team van deskundige professionals. Privé afkickklinieken in het buitenland kunnen een aantrekkelijke optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar een meer exclusieve en discrete behandeling, weg van de publieke aandacht en mogelijke stigma’s die gepaard gaan met verslavingszorg.

Als je besluit om een buitenlandse afkickkliniek te bezoeken die geaffilieerd is met de Nederlandse GGZ, dan zijn er verschillende opties beschikbaar. Een voorbeeld hiervan is een kliniek in Portugal. Deze klinieken bieden behandelingen aan die ook in Nederland beschikbaar zijn. Het is echter belangrijk om te weten dat dit standaard klinieken zijn waar vaak lange wachttijden voor staan. Hoewel ze niet beschikken over luxe voorzieningen, bieden ze wel adequate behandelingen.

Het bezoeken van een verslavingskliniek in het buitenland kan kosten met zich meebrengen. Wij beschrijven hieronder nader de kosten waar u voor komt te staan wanneer u kiest voor een afkickkliniek in het buitenland.

GGZ kliniek

De kosten van een afkickkliniek worden vergoed door je zorgverzekeraar, zowel in Nederland als in het buitenland. Je moet echter wel rekening houden met een eigen risico van minimaal €385,- vanuit je basisverzekering. Als je het eigen risico nog niet hebt bereikt, dien je zelf tot €385,- te betalen. Deze kosten worden door de zorgverzekeraar in rekening gebracht.

Zodra je het eigen risico hebt bereikt, neemt de zorgverzekeraar de kosten over en hoef je zelf geen financiële bijdrage meer te leveren. Het is dan ook niet nodig om een aanvullende verzekering af te sluiten om de kosten van een afkickkliniek in Nederland of in het buitenland vergoed te krijgen. De afkickkliniek zal de kosten rechtstreeks declareren bij je zorgverzekeraar.

Prive kliniek

Sommige individuen kiezen ervoor om te investeren in privéklinieken in het buitenland voor hun herstel, ondanks de hogere kosten in vergelijking met lokale afkickprogramma’s. Ze geloven sterk dat dit de meest effectieve weg is naar een blijvende genezing. Door te kiezen voor deze weg, hopen ze te profiteren van discretie, privacy, comfort en luxe, en natuurlijk hoogwaardige medische zorg en gespecialiseerde behandelingen die worden aangeboden door privéklinieken. Hoewel het een financiële inspanning vergt, achten deze mensen het de moeite waard om te investeren in hun eigen gezondheid en welzijn. Ze zien het als een waardevolle kans om een duurzame genezing te bereiken en een nieuw begin te maken.

De Balance Kliniek wordt door men vaak beschouwd als de beste afkickkliniek in het buitenland. Deze mening wordt ondersteund door verschillende aspecten die het onderscheiden van andere klinieken. Er zijn drie belangrijke redenen waarom Balance Kliniek als de topkeuze wordt beschouwd: discretie en privacy, luxe en comfort, en behandelingen gebaseerd op recent onderzoek.

Privacy

Ten eerste waardeert Balance Kliniek discretie en privacy enorm. We begrijpen dat het proces van herstel gevoelig en persoonlijk is, en daarom nemen ze alle mogelijke maatregelen om de privacy van hun cliënten te waarborgen. De kliniek heeft rigoureuze beveiligings- en vertrouwelijkheidsprotocollen geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat alle informatie en gegevens van cliënten veilig worden bewaard. Daarnaast worden alle medewerkers van Balance Kliniek zorgvuldig gescreend en getraind om de privacy van de cliënten te respecteren, waardoor een vertrouwelijke en veilige omgeving wordt gecreëerd.

Luxe

Ten tweede biedt Balance Kliniek een ongeëvenaarde luxe en comfort. Ze begrijpen dat het proces van herstel een uitdagende periode kan zijn, en daarom hebben ze ervoor gezorgd dat de omgeving waarin cliënten verblijven zo aangenaam mogelijk is.

De faciliteiten zijn van topkwaliteit en bieden een rustgevende en ontspannende sfeer. Van comfortabele kamers tot spa- en wellness voorzieningen, Balance Kliniek zorgt ervoor dat cliënten zich op hun gemak voelen tijdens hun verblijf.

Behandeling volgens laatste ontwikkelingen

Ten derde staat Balance Kliniek bekend om hun behandelingen die gebaseerd zijn op recent onderzoek. Ze maken gebruik van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en behandelmethoden om cliënten effectief te helpen bij hun herstelproces. Het team van experts bestaat uit hoogopgeleide professionals die op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verslavingszorg. Ze bieden op maat gemaakte behandelplannen die aansluiten bij de specifieke behoeften en doelen van elke cliënt.

Wil je meer weten over deze hoogwaardige kliniek in het buitenland? Neem dan vrijblijvend contact op voor verdere informatie. We helpen je graag op jouw weg naar herstel.

Afkickkliniek in het Buitenland. Alles over Afkicken in Buitenland (afkickkliniekwijzer.nl)

Afkickkliniek Portugal | Verslavingszorg | GGZ Interventie

Hulp Bij Afkicken? Afkickkliniek – Korte Wachttijden! (connection-sggz.nl)

Afkickkliniek buitenland | Fundamentum

HOE DE BALANS KAN HELPEN BIJ Verslaving

De Balance RehabClinic is een toonaangevende leverancier van luxe verslavingszorg en geestelijke gezondheidszorg voor welvarende individuen en hun gezinnen, en biedt een mix van innovatieve wetenschap en holistische methoden met ongeëvenaarde geïndividualiseerde zorg.

EEN UNIEKE METHODE BEHANDELEN Verslaving

een succesvol en bewezen concept gericht op achterliggende oorzaken
ENKEL EEN KLANT PER KEER
DUURZAME AANPAK OP MAAT
BIOCHEMISCHE RESTORATIE
MULTI-DISCIPLINAIR & HOLISTISCH
OP TECHNOLOGIE GEBASEERDE BEHANDELING
TRAUMA GEÏNFORMEERDE THERAPIE

Verslaving BEHANDELING DUURZAME AANPAK

0 Voor

Toelatingsverzoek verzenden

0 Voor

Behandeldoelen definiëren

1 week

Assessments & Detoxen

1-4 week

Psychologische en holistische therapie

4 week

Gezinstherapie

5-8 week

Nazorg

12+ week

Opfrisser bezoek

Verslaving Inzichten

laatste nieuws & onderzoek op Verslaving
Risperidon bijwerkingen
Risperidon bijwerkingen op korte en lange termijn

Deze risperdal bijwerkingen variëren van mild tot ernstig en de risperidon ervaringen kunnen van persoon tot persoon verschillen.

Lees verder
Concerta bijwerkingen
Gebruik van Concerta: alles over de werking, dosering, en bijwerkingen

Een overdosis Concerta, een medicijn dat vaak wordt voorgeschreven voor de behandeling van ADHD, kan ernstige complicaties veroorzaken en zelfs levensbedreigend zijn

Lees verder
PCP
De wereld van PCP: Ontdek de impact van Angel Dust

Afkicken van Angeldust drugs vereist gespecialiseerde zorg en een omgeving vrij van dagelijkse triggers.

Lees verder
Flakka bijwerkingen
Flakka: de nieuwe drug die voor ophef zorgt

Ja, flakka heeft het potentieel om verslavend te zijn. De stimulerende effecten en intense euforie die het teweegbrengt, kunnen leiden tot herhaaldelijk gebruik in een streven naar het behouden van deze sensaties

Lees verder

Accreditaties

 
AMF
British Psychological Society
COMIB
COPAO
EMDR
EPA
FMH
Focus
ifaf
Institut de terapia neural
MEG
neuroCademy
Neurocare
OGVT
pro mesotherapie
Red GDPS
SEMES
SFGU
SMGP
Somatic Experience
ssaamp
TAA
WPA
 

Media

 
Dazed
Woman & Home
National World
American Banker
Marie Claire
BBC
La Nacion
Metro UK
General Anzeiger
Live Science
Mallorca Magazin
Apartment Therapy
Express UK
Bloomberg
Cosmopolitan
Morgenpost
Manager Magazin
Entrepreneur ME
Khaleej Times
Business Leader
Guardian
Daily Mail
Mallorca Zeitung
Mirror UK
The Standard
The Stylist
The Times
Highlife
abcMallorca
Businesinsider
DeluxeMallorca
LuxuryLife
ProSieben
PsychologyToday
PsychReg
Sat1
Taff
Techtimes