ZWITSERSE MEDISCHE EXPERTISE: ZÜRICH, MALLORCA, LONDEN, NEW YORK

4 Minuten

Bewerkt en klinisch beoordeeld door THE BALANCE Team
Feit gecontroleerd

Zo’n 11% van de Nederlandse bevolking heeft te maken met een verslaving, terwijl 15% last heeft van een psychische stoornis. Verslavingen hoeven niet meteen te verwijzen naar harde drugs. Het kan bijvoorbeeld ook gaan om een alcoholverslaving of een verslaving aan pijnstillers. Wanneer iemand verslaafd raakt betekent dit dat hij of zij afhankelijk is geworden van het middel. Het individu heeft het middel dan nodig om ‘normaal’ te kunnen functioneren.

Psychische stoornissen kunnen sterk in ernst verschillen. Zo kan iemand last hebben van psychoses of zich af en toe somber voelen. Wanneer de stoornis het dagelijks functioneren hindert wordt het een probleem.

Wanneer iemand een verslaving of een stoornis opmerkt bij zichzelf of bij een ander, en het individu zijn of haar verslaving erkent, kunnen er stappen ondernomen worden om van de verslaving te herstellen. Er zijn meerdere manieren om dit te doen. Een methode die vaak wordt gebruikt is het inschakelen van een afkickkliniek.

Een afkickkliniek is een centrum waar verschillende verslavingen en stoornissen kunnen worden behandeld. Deze behandeling vindt plaats onder begeleiding van ervaren psychologen en psychiaters.

Bij een afkickkliniek kun je voor talloze behandelingen terecht. Zo kun je in een afkickkliniek worden opgenomen, of kun je een ambulante behandeling ontvangen. Wanneer er sprake is van acute opname afkickkliniek houdt dit in dat je naast het ontvangen van een behandeling, ook in de afkickkliniek verblijft. Deze behandelmethode is niet verplicht, echter wordt deze wel aangeraden wanneer het gaat om een ernstige verslaving of een hevige psychische stoornis.

Een ambulante behandeling in een afkickkliniek is minder intensief. Je hoeft bijvoorbeeld maar een aantal dagen in de week naar de afkickkliniek te gaan om behandeling te volgen. Het kan gaan om behandelingen als cognitieve gedragstherapie, vaktherapie, ACT en nog veel meer. De beschikbare behandelingen verschillen per kliniek. Let hierop wanneer je een geschikte afkickkliniek uitkiest.

Een afkickkliniek is bedoeld voor mensen die zelf geen grip kunnen krijgen op hun mentale stoornis of hun middelen gebruik. Wanneer de verslaving of de mentale problemen het dagelijks leven zodanig beïnvloeden dat het het functioneren belemmert, moet er actie ondernomen worden. Dit kan het geval zijn wanneer iemand suïcidaal is, of eerder een overdosis heeft genomen.

De ernst van de situatie wordt door de huisarts of door een therapeut tijdens het intakegesprek ingeschat. Op basis daarvan zal worden besloten wat voor een behandeling de patiënt het meeste zal doen herstellen.

Aangezien er talloze soorten verslavingen en psychische stoornissen zijn, zijn er ook meerdere soorten afkickklinieken beschikbaar die deze gevallen behandelen. Wat de beste afkickkliniek Nederland voor jou is, is volledig afhankelijk van de soort verslaving of stoornis en de ernst ervan. We hebben de soort klinieken hieronder op een rij gezet.

Afkickkliniek Drugs

Is er sprake van een drugsverslaving, dan kun je terecht bij een afkickkliniek drugs. Deze klinieken zijn gespecialiseerd in het aanpakken van verschillende drugsverslavingen, waaronder heroine, cocaine, LSD en nog veel meer.

De behandelingen die in deze klinieken worden aangeboden zijn speciaal gericht op de specifieke drugs verslavingen. Ook is er effectieve medicatie beschikbaar die de diverse ontwenningsverschijnselen tegen kan gaan.

Afkickkliniek Alcohol

Wanneer iemand een alcohol verslaving heeft verloopt het afkickproces in twee verschillende delen. Ten eerste moet het individu lichamelijk afkicken, en vervolgens moet het individu psychisch afkicken. Lichamelijk afkicken van een alcoholverslaving is erg zwaar. Er komen namelijk hevige ontwenningsverschijnselen bij kijken. Wanneer je kiest voor een afkickkliniek die de focus legt op alcoholverslaving, zijn zij thuis in de best mogelijke behandelingen en medicatie zodat u snel en veilig kunt herstellen.

Psychische stoornis kliniek

Bent u depressief? Of heeft u schizofrenie? Ook voor psychische stoornissen kunt u in een rehab kliniek terecht. Wanneer een kliniek gespecialiseerd is in uw specifieke stoornis kan dit u helpen bij een spoedig herstel. Zij hebben vaak veel ervaring met het bieden van de nodige behandelingen zoals EMDR en verschillende psycho-therapieën. Ook kun je dan vaak contact leggen met lotgenoten. Dit heeft een positief effect op het aanslaan van de aangeboden behandeling.

Als u last heeft van een drugs of alcoholverslaving of een psychische stoornis en graag wilt afkicken op een hoogwaardige plek van luxe en comfort, dan is de vooraanstaande Balance rehab kliniek een goede oplossing. Deze uitmuntende kliniek, die zich in het buitenland bevindt, geeft u de ruimte en rust om te herstellen van uw huidige situatie.

U wordt bij deze afkickkliniek behandeld en begeleid door ervaren psychologen en artsen die u op een discrete manier helpen in uw vooruitgang. Door in het buitenland te herstellen van een verslaving of stoornis, geeft u uzelf de kans uw leven op te pakken zonder de afleiding en triggers die in uw dagelijks leven aanwezig zijn.

U kunt in Marbella, Londen, Mallorca of Zurich genieten van een nieuwe omgeving met veel privé ruimte voor u als individu. U zult specialistische behandeling ontvangen in de moderne Balance kliniek, en, wanneer u er behoefte aan heeft, contact leggen met lotgenoten in de gemeenschappelijke ruimtes van het rehabilitatie centrum.

HOE DE BALANS KAN HELPEN BIJ Verslaving

De Balance RehabClinic is een toonaangevende leverancier van luxe verslavingszorg en geestelijke gezondheidszorg voor welvarende individuen en hun gezinnen, en biedt een mix van innovatieve wetenschap en holistische methoden met ongeëvenaarde geïndividualiseerde zorg.

EEN UNIEKE METHODE BEHANDELEN Verslaving

een succesvol en bewezen concept gericht op achterliggende oorzaken
ENKEL EEN KLANT PER KEER
DUURZAME AANPAK OP MAAT
BIOCHEMISCHE RESTORATIE
MULTI-DISCIPLINAIR & HOLISTISCH
OP TECHNOLOGIE GEBASEERDE BEHANDELING
TRAUMA GEÏNFORMEERDE THERAPIE

Verslaving BEHANDELING DUURZAME AANPAK

0 Voor

Toelatingsverzoek verzenden

0 Voor

Behandeldoelen definiëren

1 week

Assessments & Detoxen

1-4 week

Psychologische en holistische therapie

4 week

Gezinstherapie

5-8 week

Nazorg

12+ week

Opfrisser bezoek

Verslaving Inzichten

laatste nieuws & onderzoek op Verslaving
Concerta bijwerkingen
Gebruik van Concerta: alles over de werking, dosering, en bijwerkingen

Een overdosis Concerta, een medicijn dat vaak wordt voorgeschreven voor de behandeling van ADHD, kan ernstige complicaties veroorzaken en zelfs levensbedreigend zijn

Lees verder
PCP
De wereld van PCP: Ontdek de impact van Angel Dust

Afkicken van Angeldust drugs vereist gespecialiseerde zorg en een omgeving vrij van dagelijkse triggers.

Lees verder
Flakka bijwerkingen
Flakka: de nieuwe drug die voor ophef zorgt

Ja, flakka heeft het potentieel om verslavend te zijn. De stimulerende effecten en intense euforie die het teweegbrengt, kunnen leiden tot herhaaldelijk gebruik in een streven naar het behouden van deze sensaties

Lees verder
Ayahuasca
Ayahuasca: wat doet deze drug met je?

Ayahuasca drugs werken op een complexe manier, waarbij zowel fysiologische als psychologische processen een rol spelen

Lees verder

Accreditaties

 
AMF
British Psychological Society
COMIB
COPAO
EMDR
EPA
FMH
Focus
ifaf
Institut de terapia neural
MEG
neuroCademy
Neurocare
OGVT
pro mesotherapie
Red GDPS
SEMES
SFGU
SMGP
Somatic Experience
ssaamp
TAA
WPA
 

Media

 
Dazed
Woman & Home
National World
American Banker
Marie Claire
BBC
La Nacion
Metro UK
General Anzeiger
Live Science
Mallorca Magazin
Apartment Therapy
Express UK
Bloomberg
Cosmopolitan
Morgenpost
Manager Magazin
Entrepreneur ME
Khaleej Times
Business Leader
Guardian
Daily Mail
Mallorca Zeitung
Mirror UK
The Standard
The Stylist
The Times
Highlife
abcMallorca
Businesinsider
DeluxeMallorca
LuxuryLife
ProSieben
PsychologyToday
PsychReg
Sat1
Taff
Techtimes