ZWITSERSE MEDISCHE EXPERTISE: MALLORCA, ZÜRICH, LONDEN, OFFSHORE

5 Minuten

Bewerkt en medisch beoordeeld door THE BALANCE Team
Feit gecontroleerd

Een eetstoornis kliniek kun je gemakkelijk via het internet vinden. Maar hoe weet u nu welke eetstoornis kliniek het beste bij u past? Iedere eetstoornis kliniek biedt andere behandelingen aan en andere behandelvormen. Zo kun je kiezen voor een ambulante behandeling, opname, cognitieve gedragstherapie, of misschien wel vaktherapie.

Een kliniek selecteren is niet altijd gemakkelijk. We hebben de beste klinieken voor jou op een rij gezet zodat de keuze vergemakkelijkt wordt. Wil je echter een luxere behandeling ondergaan, dan raden wij aan hier bij Balance te herstellen van uw eetstoornis. Balance biedt hoogwaardige behandeling aan vanuit het buitenland.

Waar u op moet letten bij het selecteren van een eetstoornis kliniek verschilt per eetstoornis. Na het eerste overleg met jouw huisarts is de diagnose gesteld. In overleg met een therapeut wordt dan een bepaalde behandeling aangeraden. Wanneer je deze informatie hebt kun je samen met de therapeut of huisarts een behandelcentrum kiezen.

  • Locatie. Beslis eerst waar u wilt herstellen en behandeling wilt ondergaan. Wilt u naar het buitenland, weg van alle bekenden? Of wilt u de kliniek dichter bij huis zoeken?
  • Specialisme in jouw eetstoornis. Zorg dat de kliniek die jij kiest ervaring heeft in het behandelen van jouw specifieke eetstoornis. Als dat het geval is zullen zij meerdere effectieve behandelingen tot hun beschikking hebben die jou kunnen helpen herstellen van de eetstoornis.
  • Kies de behandelvorm die voor jou het beste is. Dit kun je overleggen met de huisarts of therapeut. Je kunt kiezen voor een ambulante behandeling waarbij je thuis blijft slapen, of opname waarbij je in de kliniek verblijft. Beide opties hebben hun voor- en nadelen. Welke voor jou de beste optie is, is afhankelijk van de ernst van de eetstoornis.

Een kliniek in omgeving Amsterdam die de focus voornamelijk legt op eetstoornissen is Novarum. Novarum biedt behandelingen aan voor meerdere eetstoornissen die binnen Nederland voorkomen, waaronder anorexia, boulimia, eetbuien, ARFID en obesitas. De gemiddelde wachttijd voor deze kliniek is 20 weken.

Als je graag meer informatie wilt wat betreft jouw situatie, en wellicht een indicatie wilt van de soort stoornis die bij jou kan spelen, kun je contact opnemen met Novarum via het telefonische spreekuur. Hier kun je al jouw vragen wat betreft behandeling aan de specialisten voorleggen.

Op de Novarum site kun je ook gebruik maken van verschillende tools die aangeven of je lijdt aan ondergewicht, goed gewicht, of overgewicht. Normaal gewicht wil natuurlijk niet zeggen dat er geen sprake is van een eetstoornis, echter kan onder of overgewicht wel een indicatie zijn voor een verstoring in het eetpatroon.

De behandeling bij Novarum ziet er als volgt uit:

1.       In de eerste fase van de behandeling wordt vooral gefocust op psycho educatie. Door de patiënt en zijn of haar naasten de eetstoornis te helpen begrijpen, zal ook de motivatie iets aan de stoornis te doen toenemen. Ook zul je meer te weten komen over de mogelijke lichamelijke en psychische gevolgen wanneer je ervoor kiest de stoornis niet te behandelen.

2.       In de tweede fase vindt de daadwerkelijke behandeling plaats. Bij veel stoornissen wordt gekozen voor cognitieve gedragstherapie. Behandeling kan zowel in groepsverband worden gegeven als individueel.

3.       In de laatste fase van de behandeling wordt de focus meer gelegd op het oppakken van zijn of haar oude leven. Zo wordt er weer contact gelegd met de werkplek of vrienden en familieleden worden betrokken. Door middel van nazorg word je nog enige tijd begeleid.

Een eetstoornis kliniek volwassenen in Utrecht die specifiek behandeling biedt voor eetstoornissen is IntoLife. Deze kliniek focust niet alleen op een specifieke stoornis, maar ook een specifieke leeftijdscategorie. De kliniek neemt individuen in behandeling tussen de 17 en 28 jaar. Daarnaast is het noodzakelijk dat je qua afstand niet verder dan 20 minuten bij de kliniek vandaan woont. Is dat wel het geval dan word je gevraagd een tijdelijke woning aangrenzend aan de kliniek te huren.

Wat deze eetkliniek uniek maakt is dat behandeling geheel thuis plaatsvindt. Zo kun jij gemakkelijk vanuit het comfort van jouw eigen huis behandeling ondergaan voor jouw eetstoornis. Uit onderzoek is gebleken dat deze manier van behandelen bijzonder effectief is bij deze leeftijdscategorie. Hoewel er niet iedere dag behandeling plaatsvindt, zijn de therapeuten wel 24 uur per dag beschikbaar. Zo kun jij altijd bij iemand terecht met jouw vragen. Op deze manier wordt een terugval in onwenselijk gedrag voorkomen.

De behandeling focust op gedragsveranderingen door gedachten veranderingen. De therapeutische behandelingen worden individueel aangeboden. Ook wordt er aandacht besteed aan de overstap van patient in behandeling tot functionerend burger van de samenleving. Kortom, je wordt aangeleerd hoe je in het dagelijks leven het beste om kunt gaan met jouw eetstoornis.

Een vooraanstaande eetstoornis kliniek in Rotterdam is Psych. Bij Psych worden alle meest voorkomende eetstoornissen behandeld. Iedereen vanaf 17 jaar met een eetstoornis kan bij Psych terecht. Wanneer je je aanmeldt voor behandeling is er een actuele wachttijd van 21 weken.

Bij Psych is behandeling gebaseerd op de laatste inzichten en ontwikkelingen uit onderzoek. Dit houdt in dat je altijd te maken hebt met de best mogelijke behandeling die wordt gegeven door deskundige therapeuten. Behandeling wordt zowel aangeboden in groepsverband als individueel. Een actieve deelname is nodig voor optimaal resultaat van de behandeling.

Bij Psych wordt voornamelijk behandeling door opname gestimuleerd. Je verblijft gedurende de week in de kliniek, en in het weekend ga je naar huis. Dit geeft therapeuten de kans je te observeren en in te grijpen wanneer dit nodig is. Deze manier van behandelen bij Psych wordt vooral aangeraden voor ernstige boulimia en anorexia. Ook wanneer je eerder behandeling hebt gevolgd, maar weer bent teruggevall

en in het oude patroon, wordt opname aangeraden. Tijdens de opname kun je continu werken aan het opbouwen van een positief zelfbeeld waardoor het ongewenste gedrag niet langer wordt gestimuleerd.

Deze GGZ kliniek in Helmond biedt al 20 jaar behandeling aan voor eetstoornissen. Zo heeft deze organisatie veel ervaring met het behandelen van stoornissen als anorexia en boulimia. Hoewel uitvoerig aandacht wordt besteedt aan psychotherapie, wordt de focus ook gelegd op verschillende vormen van vaktherapie die het lichamelijke herstel bevorderen.

Bij deze eetstoorniskliniek Helmond kun je gebruik maken van de expertise van meerdere deskundigen. Zo staan er klinisch psychologen, vak therapeuten, maatschappelijk werkers, diëtisten en internisten voor jou klaar.

Wil je liever afkicken in het buitenland, dan is Balance de oplossing voor jou. Balance is de afkickkliniek voor individuen die van luxe en comfort houden. Je kunt er op verschillende plaatsen in Europa hoogwaardige zorg krijgen van deskundige en ervaren therapeuten. Het voordeel van het afkicken in het buitenland is dat je uit jouw dagelijkse patroon wordt gehaald en geen negatieve triggers binnenkrijgt die je thuis misschien wel ervaart.

Kies voor de vooraanstaande kliniek balance waar de focus wordt gelegd op zorg op maat. De behandeling wordt geheel afgestemd op jouw eetstoornis en de ernst ervan. Zo kun je zo snel mogelijk herstellen en jouw leven weer oppakken.

HOE DE BALANS KAN HELPEN BIJ Eetstoornis

De Balance RehabClinic is een toonaangevende leverancier van luxe verslavingszorg en geestelijke gezondheidszorg voor welvarende individuen en hun gezinnen, en biedt een mix van innovatieve wetenschap en holistische methoden met ongeëvenaarde geïndividualiseerde zorg.

EEN UNIEKE METHODE BEHANDELEN Eetstoornis

een succesvol en bewezen concept gericht op achterliggende oorzaken
ENKEL EEN KLANT PER KEER
DUURZAME AANPAK OP MAAT
BIOCHEMISCHE RESTORATIE
MULTI-DISCIPLINAIR & HOLISTISCH
OP TECHNOLOGIE GEBASEERDE BEHANDELING
TRAUMA GEÏNFORMEERDE THERAPIE

Eetstoornis BEHANDELING DUURZAME AANPAK

0 Voor

Toelatingsverzoek verzenden

0 Voor

Behandeldoelen definiëren

1 week

Assessments & Detoxen

1-4 week

Psychologische en holistische therapie

4 week

Gezinstherapie

5-8 week

Nazorg

12+ week

Opfrisser bezoek

Eetstoornis Inzichten

laatste nieuws & onderzoek op Eetstoornis
Binge eating disorder symptomen
Eetstoornis: BED herkennen en behandelen

Binge Eating Disorder (BED) wordt gekenmerkt door een verscheidenheid aan symptomen die een significante invloed hebben op het leven van degenen die eraan lijden

Lees verder
Pica Syndroom
Pica Syndroom: Begrijpen en Behandelen bij Balance Kliniek

Het Pica Syndroom is een eetstoornis waarbij individuen een aanhoudend verlangen hebben om oneetbare voorwerpen te consumeren, zoals klei, krijt, haar, plastic of zelfs metaal

Lees verder

Accreditaties

 
AMF
British Psychological Society
COMIB
COPAO
EMDR
EPA
FMH
Focus
ifaf
Institut de terapia neural
MEG
neuroCademy
Neurocare
OGVT
pro mesotherapie
Red GDPS
SEMES
SFGU
SMGP
Somatic Experience
ssaamp
TAA
WPA
 

Media

 
Dazed
Woman & Home
National World
American Banker
Marie Claire
BBC
La Nacion
Metro UK
General Anzeiger
Live Science
Mallorca Magazin
Apartment Therapy
Express UK
Bloomberg
Cosmopolitan
Morgenpost
Manager Magazin
Entrepreneur ME
Khaleej Times
Business Leader
Guardian
Daily Mail
Mallorca Zeitung
Mirror UK
The Standard
The Stylist
The Times
Highlife
abcMallorca
Businesinsider
DeluxeMallorca
LuxuryLife
ProSieben
PsychologyToday
PsychReg
Sat1
Taff
Techtimes