ZWITSERSE MEDISCHE EXPERTISE: MALLORCA, ZÜRICH, LONDEN, OFFSHORE

6 Minuten

Bewerkt en medisch beoordeeld door THE BALANCE Team
Feit gecontroleerd

ADD is een aandoening die invloed heeft op het vermogen van een persoon om aandacht te besteden en zich te concentreren op taken. Het is belangrijk om te begrijpen dat ADD niet alleen voorkomt bij kinderen, maar ook bij volwassenen. De symptomen van ADD bij kinderen kunnen zich echter anders uiten dan bij volwassenen.

In dit artikel zullen we de symptomen van ADD in zowel kinderen als volwassenen bespreken en de verschillen tussen ADD en ADHD verduidelijken. Hoewel ADD en ADHD veel gemeenschappelijke symptomen hebben, zoals moeite met concentreren, kunnen andere klachten afwijken.

Door meer inzicht te krijgen in ADD en de manieren waarop het zich kan manifesteren, hopen we de bewustwording van deze aandoening te vergroten en mensen te helpen die worstelen met de symptomen van ADD.

ADD staat voor Attention Deficit Disorder, een neurologische aandoening die van invloed kan zijn op de aandacht, concentratie en hyperactiviteit van een persoon. ADD wordt beschouwd als een subtype van ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder), hoewel er enkele verschillen zijn tussen de twee.

Mensen met ADD hebben moeite om zich langere tijd te concentreren op een taak of activiteit. Ze kunnen gemakkelijk worden afgeleid door externe prikkels en hebben moeite met het vasthouden van informatie in hun werkgeheugen. Dit kan resulteren in uitstelgedrag, problemen met organisatie en planning, en het maken van fouten door slordigheid.

Hoewel hyperactiviteit geen kenmerk is van ADD, kunnen mensen met ADD wel onrustig zijn en moeite hebben om stil te zitten. Ze kunnen ook innerlijke onrust ervaren, waarbij hun gedachten voortdurend afdwalen. Dit kan leiden tot moeite met het volgen van gesprekken of het onthouden van wat er gezegd is.

ADD wordt vaak ontdekt bij kinderen, hoewel het ook bij volwassenen kan voorkomen. Bij kinderen kan ADD leiden tot problemen op school, omdat ze moeite hebben met het bijhouden van de les en hun taken niet afmaken. Volwassenen met ADD kunnen moeite hebben om deadlines te halen en kunnen problemen ondervinden op hun werk.

De exacte oorzaak van ADD is niet bekend, hoewel onderzoek suggereert dat genetica een rol kan spelen. ADD kan ook worden geassocieerd met bepaalde omgevingsfactoren, zoals blootstelling aan lood of alcohol tijdens de zwangerschap.

Behandeling van ADD kan medicatie omvatten, zoals stimulerende middelen die de activiteit van neurotransmitters in de hersenen verhogen. Gedragstherapie kan ook nuttig zijn, waarbij de persoon leert om te gaan met afleidingen en zich te concentreren op taken.

Hoewel ADD een uitdaging kan zijn voor degenen die ermee leven, kan het ook voordelen hebben. Mensen met ADD kunnen creatief, innovatief en out-of-the-box denken. Met de juiste ondersteuning en strategieën kunnen mensen met ADD hun potentieel bereiken en succesvol zijn in hun persoonlijke en professionele leven.

Het ontdekken van ADD kan een uitdaging zijn omdat de symptomen niet altijd duidelijk zijn en kunnen worden verward met andere aandoeningen of simpelweg als gedragsproblemen worden gezien.

Het ontdekken van ADD begint vaak met het opmerken van symptomen, zoals problemen met aandacht en concentratie, vergeetachtigheid, moeite met organiseren en plannen, impulsief gedrag, rusteloosheid en overmatige activiteit. Deze symptomen kunnen echter ook worden veroorzaakt door andere aandoeningen, zoals depressie, angststoornissen, bipolaire stoornis en slaapstoornissen, waardoor een nauwkeurige diagnose belangrijk is.

Een diagnose van ADD wordt gesteld door een gekwalificeerde professional, zoals een psycholoog of psychiater, die de symptomen van de patiënt beoordeelt en verschillende diagnostische tests uitvoert om andere mogelijke oorzaken uit te sluiten. Dit kan onder meer het gebruik van vragenlijsten, observaties en interviews met de patiënt, familieleden en leraren omvatten.

Het is belangrijk op te merken dat ADD geen teken is van zwakte of luiheid en dat het niet kan worden genezen, maar wel goed kan worden behandeld.

De ADD klachten bij volwassenen kunnen variëren, maar de meest voorkomende zijn:

  • Moeite met concentreren: Volwassenen met ADD hebben vaak moeite om zich te concentreren op taken of activiteiten die langdurige aandacht vereisen. Dit kan zich uiten in het moeilijk vinden om zich te focussen op een gesprek, het lezen van een boek of het uitvoeren van taken op het werk.
  • Vergeetachtigheid: Vergeetachtigheid is een veelvoorkomend symptoom van ADD bij volwassenen. Dit kan variëren van het vergeten van afspraken tot het vergeten van belangrijke taken op het werk of thuis.
  • Ongeorganiseerdheid: Mensen met ADD hebben vaak moeite met het organiseren van hun dagelijkse taken en activiteiten. Dit kan resulteren in een chaotische leefstijl en het missen van belangrijke deadlines.
  • Moeite met starten van taken: Volwassenen met ADD kunnen moeite hebben met het starten van taken en het behouden van motivatie om ze af te maken. Dit kan leiden tot een gevoel van overweldiging en het vermijden van taken.
  • Snel afgeleid: Mensen met ADD kunnen snel afgeleid worden door externe prikkels, zoals geluiden en bewegingen in hun omgeving. Dit kan leiden tot een gebrek aan focus en concentratie.
  • Impulsiviteit: Hoewel impulsiviteit niet zo vaak voorkomt bij volwassenen met ADD, kunnen sommige mensen nog steeds moeite hebben met het beheersen van impulsen en het nemen van risico’s.
  • Emotionele labiliteit: Volwassenen met ADD kunnen gevoeliger zijn voor emotionele ups en downs. Dit kan resulteren in stemmingswisselingen en een verhoogd gevoel van stress en angst.

Het is belangrijk op te merken dat niet iedereen dezelfde symptomen heeft en dat de symptomen van ADD bij volwassenen kunnen variëren van persoon tot persoon. Als je vermoedt dat je ADD hebt, is het belangrijk om een afspraak te maken met een specialist om een diagnose te stellen en een behandelplan op te stellen.

ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) en ADD (Attention Deficit Disorder) zijn neurologische aandoeningen die invloed hebben op de aandacht, concentratie en impulscontrole van een persoon. Het verschil tussen ADHD en ADD ligt echter in de aanwezigheid van hyperactiviteit en impulsiviteit.

Mensen met ADHD hebben moeite om stil te zitten, zijn vaak rusteloos en hebben de neiging om impulsieve beslissingen te nemen. Ze kunnen ook moeite hebben met het wachten op hun beurt en hebben vaak het gevoel dat ze “aan” staan. ADHD wordt daarom ook wel ADHD met hyperactiviteit genoemd.

Mensen met ADD hebben daarentegen dezelfde problemen met aandacht en concentratie, maar vertonen niet dezelfde hyperactiviteit of impulsiviteit als mensen met ADHD. In plaats daarvan hebben ze de neiging om teruggetrokken te zijn en zich te concentreren op interne gedachten en gevoelens. Ze kunnen ook moeite hebben met het organiseren van taken en het starten of voltooien van projecten.

Hoewel ADHD en ADD verschillende symptomen hebben, kunnen ze allebei een negatieve invloed hebben op het dagelijks leven van een persoon. Beide aandoeningen kunnen leiden tot problemen op school, in relaties en op het werk. Bovendien kunnen ze leiden tot angst en depressie als ze niet goed worden behandeld.

Het is belangrijk om te onthouden dat ADHD en ADD niet het gevolg zijn van slechte opvoeding of een gebrek aan wilskracht. Het zijn aandoeningen die het gevolg zijn van verschillende factoren, waaronder genetica, omgevingsinvloeden en hersenchemie. Door de juiste diagnose en behandeling kunnen mensen met ADHD en ADD succesvol zijn in hun persoonlijke en professionele leven.

De Balance Kliniek is een kliniek die gespecialiseerd is in de behandeling van ADD. De kliniek heeft verschillende locaties in Europa, waaronder Málaga, en biedt een omgeving weg van de dagelijkse triggers. Balance staat voor discretie en rust, wat essentieel is voor mensen met ADD.

De behandeling bij de Balance Kliniek is op maat gemaakt en wordt aangepast aan de individuele behoeften van elke persoon. De behandeling omvat onder meer cognitieve gedragstherapie, medicatie en psycho-educatie. Het doel van de behandeling is om de symptomen van ADD te verminderen en de persoon te leren omgaan met de uitdagingen die gepaard gaan met de aandoening.

De Balance Kliniek biedt een holistische benadering van de behandeling van ADD. Naast de traditionele behandelingen, bieden ze ook aanvullende therapieën om het welzijn van de persoon te verbeteren en hun algehele gezondheid te bevorderen.

HOE DE BALANS KAN HELPEN BIJ Mentale Gezondheid

De Balance RehabClinic is een toonaangevende leverancier van luxe verslavingszorg en geestelijke gezondheidszorg voor welvarende individuen en hun gezinnen, en biedt een mix van innovatieve wetenschap en holistische methoden met ongeëvenaarde geïndividualiseerde zorg.

EEN UNIEKE METHODE BEHANDELEN Mentale Gezondheid

een succesvol en bewezen concept gericht op achterliggende oorzaken
ENKEL EEN KLANT PER KEER
DUURZAME AANPAK OP MAAT
BIOCHEMISCHE RESTORATIE
MULTI-DISCIPLINAIR & HOLISTISCH
OP TECHNOLOGIE GEBASEERDE BEHANDELING
TRAUMA GEÏNFORMEERDE THERAPIE

Mentale Gezondheid BEHANDELING DUURZAME AANPAK

0 Voor

Toelatingsverzoek verzenden

0 Voor

Behandeldoelen definiëren

1 week

Assessments & Detoxen

1-4 week

Psychologische en holistische therapie

4 week

Gezinstherapie

5-8 week

Nazorg

12+ week

Opfrisser bezoek

Mentale Gezondheid Inzichten

laatste nieuws & onderzoek op Mentale Gezondheid
stemmingswisselingen vrouw
Stemmingswisselingen: Begrijpen, Omgaan en Beheersen

Stemmingswisselingen zijn een veelvoorkomend fenomeen in het menselijk leven, maar ze kunnen soms behoorlijk verstorend zijn, zowel voor de persoon die ze doormaakt als voor hun omgeving

Lees verder
Hoogsensitief kenmerken
Ben jij hoog sensitief? Begrijpen, herkennen en behandelen

Hoogsensitiviteit, ook wel bekend als hooggevoeligheid, is een persoonlijkheidskenmerk dat zowel positieve als negatieve gevolgen kan hebben voor het leven van een individu

Lees verder
liefdesverdriet
Wat helpt tegen liefdesverdriet?

Liefdesverdriet is een emotionele reactie op het einde van een romantische relatie. Het kan worden veroorzaakt door verschillende omstandigheden, zoals een scheiding

Lees verder

Accreditaties

 
AMF
British Psychological Society
COMIB
COPAO
EMDR
EPA
FMH
Focus
ifaf
Institut de terapia neural
MEG
neuroCademy
Neurocare
OGVT
pro mesotherapie
Red GDPS
SEMES
SFGU
SMGP
Somatic Experience
ssaamp
TAA
WPA
 

Media

 
Dazed
Woman & Home
National World
American Banker
Marie Claire
BBC
La Nacion
Metro UK
General Anzeiger
Live Science
Mallorca Magazin
Apartment Therapy
Express UK
Bloomberg
Cosmopolitan
Morgenpost
Manager Magazin
Entrepreneur ME
Khaleej Times
Business Leader
Guardian
Daily Mail
Mallorca Zeitung
Mirror UK
The Standard
The Stylist
The Times
Highlife
abcMallorca
Businesinsider
DeluxeMallorca
LuxuryLife
ProSieben
PsychologyToday
PsychReg
Sat1
Taff
Techtimes