ZWITSERSE MEDISCHE EXPERTISE: MALLORCA, ZÜRICH, LONDEN, OFFSHORE

7 Minuten

Bewerkt en medisch beoordeeld door THE BALANCE Team
Feit gecontroleerd

Alcohol drinken wordt vaak als normaal beschouwd in de samenleving. Je drink een glas wijn bij het eten, of een biertje na je werk of op een feestje. Zeker onder jongeren wordt er stevig gedronken. Het kan soms lastig op te merken zijn wanneer een vriend of familielid verslaafd is aan alcohol. Wordt er regelmatig te veel gedronken in zowel sociale als niet-sociale situaties? En beïnvloedt de alcoholconsumptie in grote mate het dagelijks leven? Dan wordt er van een verslaving gesproken. Je kunt er dan zowel lichamelijk als geestelijk van afhankelijk zijn. Wanneer dit het geval is, is het nodig de professionele hulp van een afkickkliniek in te schakelen.

Luxe Afkickkliniek Geneesmiddelen in het buitenland

Alcoholverslaving is de meest voorkomende verslaving binnen Nederland. Zoals andere verslavingen, is dit een ziekte die niet vanzelf over gaat. Het is een progressieve ziekte waarvan acuut leverfalen het gevolg is. Om van deze ziekte te herstellen is een specialistische behandeling nodig die vaak wordt aangeboden in een afkickkliniek. Iemand gaat naar een afkickkliniek om af te kicken. Dit betekent letterlijk ‘ontwennen aan een verslavingsmiddel’. Dit wordt gedaan door verschillende effectieve therapieën toe te passen in een omgeving die het alcoholgebruik niet triggert.

Er zijn talloze afkickklinieken en behandelcentra aanwezig binnen Nederland. Hoewel er binnen Nederland goede verslavingszorg wordt aangeboden, zit er wel degelijk verschil in de specialismen en de soorten behandelingen die worden aangeboden. Lees daarom op deze pagina alle informatie wat betreft een alcohol afkickkliniek Nederland.

Je wordt naar een afkickkliniek verwezen wanneer de huisarts reden tot zorg heeft wat betreft jouw alcoholgebruik. Een afkickkliniek is een plaats waar je, onder professioneel toezicht van ervaren artsen en therapeuten, op een niet-schadelijke manier afkickt van alcohol. Dit doe je door verschillende specialistische behandelingen te volgen die effectief zijn bij patiënten met een alcoholverslaving. Afkickklinieken leggen de nadruk op het niet-schadelijke aspect van hun handelen.

Wanneer iemand een verslaving heeft, zoals bijvoorbeeld alcohol, kan hij of zij het lichaam schade toe doen wanneer zij ineens ‘cold turkey’ stopt het verslavingsmiddel tot zich te nemen. Het lichaam is zo afhankelijk geworden van de alcohol dat er hevige ontwenningsverschijnselen opkomen wanneer het alcoholgebruik stopt. Een afkickkliniek reguleert de afname van het tot zich genomen middel, en schrijft waar nodig medicatie voor om de ontwenningsverschijnselen te onderdrukken.

Maar niet alleen de lichamelijke verslaving wordt in een afkickkliniek aangepakt. Ook de psychische verslaving wordt tegelijkertijd behandeld. De psychische verslaving aan alcohol kan niet geheel worden genezen. Wel kun je er goed mee leren leven en kun je ‘clean’ blijven. De afkickkliniek besteedt bij een psychische verslaving  aandacht aan de onderliggende oorzaken van het overmatige alcoholgebruik, door meerdere therapeutische gesprekken te voeren. Hierdoor zullen de triggers minder invloed hebben op het alcohol inname van de patiënt.

Er zijn meerdere manieren waarop je kunt worden behandeld voor een alcoholverslaving. Naast talloze therapieën en soorten behandelingen, zijn er ook verschillende manieren en maten van intensiteit waarmee behandeling kan worden toegepast. Iedere afkickkliniek heeft dan ook verschillende diensten beschikbaar.

Opname in een afkickkliniek houdt in dat het individu dag en nacht in de kliniek verblijft en onder begeleiding is. Dit wordt vaak aangeraden wanneer iemand last heeft van een zeer ernstige verslaving, of wanneer de patiënt een gevaar vormt voor zichzelf of zijn of haar omgeving. We spreken dan van een acute opname.

Ook kan opname nodig zijn wanneer andere, minder intensieve behandelingen, niet zijn aangeslagen bij de patiënt. Bij opname krijgt een patiënt in een afkickkliniek voor alcohol behandeling in een intensieve vorm toegepast. Dit kunnen dagelijkse gesprekken zijn met een ervaren therapeut, of een detox behandeling waarbij het lichaam ontgift wordt.

Hoe lang duurt opname afkickkliniek?

De duur van opname in een alcohol afkickkliniek verschilt per kliniek en per patiënt. Klinieken bieden verschillende behandelprogramma’s aan die in duur verschillen. Ook de ernst van de verslaving van de patiënt zal een rol spelen in de duur van de opname, alsook de thuissituatie van de patiënt. Over het algemeen loopt een periode van opname van 14 tot 39 dagen binnen de GGZ.

Een ambulante behandeling voor alcoholverslaving is minder intensief. Ambulante zorg door een afkickkliniek houdt in dat je een aantal dagen in de week behandeling volgt in de kliniek, en erna weer naar huis gaat. Deze manier van afkicken wordt vaak gebruikt wanneer de verslaving minder ernstig is, of als het individu niet graag van huis is. Veel klinieken die geen vorm van opname aanbieden zijn van mening dat een ambulante behandeling de overgang van behandeling naar dagelijks leven na het afkicken vergemakkelijkt. De reden hiervoor is dat de transitie minder groot is.

Ook kan voor een ambulante behandeling worden gekozen na intensieve opname in een behandelkliniek. Dit is afhankelijk van de vooruitgang die wordt gezien bij de patiënt en het risico op terugval.

Wanneer ambulante zorg heeft plaatsgevonden bij een afkickkliniek voor alcohol, of wanneer de periode van opname is afgerond, wordt er samen met de patiënt gekeken naar het herstel. Het is wettelijk verplicht na behandeling in een afkickkliniek alcohol als nazorg een gesprek te voeren met een therapeut om de huidige situatie na behandeling te bespreken. Als het herstel nog niet geheel is voltooid, of het risico op terugval nog op de loer ligt, wordt de patiënt aangeraden regelmatig afspraken te maken met zijn of haar therapeut. Dit vermindert de kans op terugval in een ernstige verslaving. Ook kan het individu er voor kiezen na behandeling in de kliniek deel te nemen aan groepssessies.

Afkicken van alcohol in een vooraanstaande afkickkliniek is best prijzig. Het is dan ook voor velen een opluchting dat alle verslavingszorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering die voor iedereen in Nederland verplicht is. Dit betekent dat u zelf niet voor de kosten hoeft op te draaien. Wel wordt het eigen risico bij u in rekening gebracht.

Iedere afkickkliniek is gespecialiseerd in andere soorten verslavingen of psychische stoornissen. Er zijn klinieken die het overgrote deel van de verslavingen en stoornissen behandelen, en klinieken die zich specialiseren in maar een paar verslavingen. Ook is het belangrijk dat het type zorg wat door een afkickkliniek wordt aangeboden past bij uw wensen en benodigdheden. Hieronder vindt u de beste afkickkliniek voor verschillende locaties binnen Nederland.

Alcohol afkickkliniek Amsterdam – Jellinek

Jellinek is een bekende afkickkliniek in amsterdam en omstreken. Met meerdere afkickklinieken door de stad heen behandelen zij zowel volwassenen als jongeren met verschillende verslavingen, waaronder ook een alcohol verslaving.

Er worden verschillende soorten therapie aangeboden bij Jellinek. De meest toegepaste therapieën zijn cognitieve gedragstherapie en ACT. Daarnaast wordt specifiek bij alcoholverslavingen het 12 stappenplan toegepast.

De behandeling vindt plaats in het behandelcentrum in Amsterdam. Voor nazorg kunt u ook terecht in Amersfoort, Hilversum en Utrecht.

Alcohol afkickkliniek Rotterdam – Solutions verslavingszorg

Solutions biedt patienten zowel een ambulante behandeling aan, als opname in de afkickkliniek in Rotterdam. Wanneer u kiest voor een ambulante behandeling, wordt deze niet in de afkickkliniek gegeven, maar op een locatie bij jou in de buurt.

Tijdens het ambulante programma wordt 13 weken lang 2 maal per week behandeling toegepast door middel van therapie. Deze behandeling is zeer effectief aangezien 80% hierna ‘clean’ blijft en geen alcohol meer drinkt.

Bij opname bij de Solutions afkickkliniek in Rotterdam wordt het 12 stappenplan toegepast. Dit is een zeer intensieve methode om alcoholverslaving aan te pakken.

Alcohol afkickkliniek Limburg – Fundamentum

Fundamentum in Limburg legt de focus geheel op het ontgiften van het lichaam van alcohol. Zij zijn bij Fundamentum van mening dat je psychisch pas kunt afkicken wanneer het lichaam niet meer afhankelijk is van de alcohol.

Er worden twee manieren van detox aangeboden. Ten eerste kunt u kiezen voor een korte behandeling die binnen 24 uur het lichaam ontgift van alcohol sporen. Ook biedt de Fundamentum kliniek een mogelijkheid aan om patiënten op te nemen voor een detox behandelingen die 10 dagen duurt. Voor vervolgbehandelingen verwijst Fundamentum patiënten naar andere klinieken binnen Nederland.

Alcohol afkickkliniek Eindhoven – Rodersana

De Rodersana kliniek, die zich in Eindhoven bevindt, biedt enkel ambulante zorg aan. Dat wil zeggen dat je niet in deze kliniek kunt verblijven. De ambulante zorg die wordt aangeboden omvat zowel het lichamelijk afkicken als het psychisch afkicken. Daarnaast is er ook veel aandacht voor naasten en familie.

Alcohol afkickkliniek Nijmegen – Trubendorffer

Net zoals de afkickkliniek Eindhoven, biedt Trubendorffer in Nijmegen enkel ambulante zorg aan. Het betreft een intensief programma waarbij ook aandacht wordt besteed aan terugvalpreventie.

Trubendorffer helpt wel 1500 patiënten per jaar die lijden onder een alcoholverslaving.

Heeft u, of een naaste van u, last van een alcohol verslaving? Dan kunt u er ook voor kiezen om op een wat meer comfortabele manier af te kicken door een hoogwaardige afkickkliniek te kiezen als Balance.

Balance is een vooraanstaande rehab kliniek waar veerslaafden uit Nederland discreet in het buitenland kunnen afkicken en herstellen van hun alcoholverslaving tijdens opname in deze luxueuze afkickkliniek. Balance biedt de meest luxueuze faciliteiten in prachtige omgevingen. Tot de beschikbare afkickklinieken van Balance behoren de klinieken in pnden, Marbella, Mallorca, en Zurich. In deze moderne klinieken beschik je over de ruimte, rust, en specialistische begeleiding om op een discrete manier te herstellen van jowu verslaving. Bij Balance gun je jezelf een moment van rust ver van de triggers in het dagelijks leven die het alcoholgebruik stimuleren.

HOE DE BALANS KAN HELPEN BIJ Verslaving

De Balance RehabClinic is een toonaangevende leverancier van luxe verslavingszorg en geestelijke gezondheidszorg voor welvarende individuen en hun gezinnen, en biedt een mix van innovatieve wetenschap en holistische methoden met ongeëvenaarde geïndividualiseerde zorg.

EEN UNIEKE METHODE BEHANDELEN Verslaving

een succesvol en bewezen concept gericht op achterliggende oorzaken
ENKEL EEN KLANT PER KEER
DUURZAME AANPAK OP MAAT
BIOCHEMISCHE RESTORATIE
MULTI-DISCIPLINAIR & HOLISTISCH
OP TECHNOLOGIE GEBASEERDE BEHANDELING
TRAUMA GEÏNFORMEERDE THERAPIE

Verslaving BEHANDELING DUURZAME AANPAK

0 Voor

Toelatingsverzoek verzenden

0 Voor

Behandeldoelen definiëren

1 week

Assessments & Detoxen

1-4 week

Psychologische en holistische therapie

4 week

Gezinstherapie

5-8 week

Nazorg

12+ week

Opfrisser bezoek

Verslaving Inzichten

laatste nieuws & onderzoek op Verslaving
Risperidon bijwerkingen
Risperidon bijwerkingen op korte en lange termijn

Deze risperdal bijwerkingen variëren van mild tot ernstig en de risperidon ervaringen kunnen van persoon tot persoon verschillen.

Lees verder
Concerta bijwerkingen
Gebruik van Concerta: alles over de werking, dosering, en bijwerkingen

Een overdosis Concerta, een medicijn dat vaak wordt voorgeschreven voor de behandeling van ADHD, kan ernstige complicaties veroorzaken en zelfs levensbedreigend zijn

Lees verder
PCP
De wereld van PCP: Ontdek de impact van Angel Dust

Afkicken van Angeldust drugs vereist gespecialiseerde zorg en een omgeving vrij van dagelijkse triggers.

Lees verder
Flakka bijwerkingen
Flakka: de nieuwe drug die voor ophef zorgt

Ja, flakka heeft het potentieel om verslavend te zijn. De stimulerende effecten en intense euforie die het teweegbrengt, kunnen leiden tot herhaaldelijk gebruik in een streven naar het behouden van deze sensaties

Lees verder

Accreditaties

 
AMF
British Psychological Society
COMIB
COPAO
EMDR
EPA
FMH
Focus
ifaf
Institut de terapia neural
MEG
neuroCademy
Neurocare
OGVT
pro mesotherapie
Red GDPS
SEMES
SFGU
SMGP
Somatic Experience
ssaamp
TAA
WPA
 

Media

 
Dazed
Woman & Home
National World
American Banker
Marie Claire
BBC
La Nacion
Metro UK
General Anzeiger
Live Science
Mallorca Magazin
Apartment Therapy
Express UK
Bloomberg
Cosmopolitan
Morgenpost
Manager Magazin
Entrepreneur ME
Khaleej Times
Business Leader
Guardian
Daily Mail
Mallorca Zeitung
Mirror UK
The Standard
The Stylist
The Times
Highlife
abcMallorca
Businesinsider
DeluxeMallorca
LuxuryLife
ProSieben
PsychologyToday
PsychReg
Sat1
Taff
Techtimes