ZWITSERSE MEDISCHE EXPERTISE: MALLORCA, ZÜRICH, LONDEN, OFFSHORE

6 Minuten

Bewerkt en medisch beoordeeld door THE BALANCE Team
Feit gecontroleerd

Er zijn talloze behandelcentra beschikbaar in Nederland. Vooral in de randstad vind je klinieken in overvloed. Door dit brede aanbod kan het lastig zijn om een keuze te maken. Hoe kiest u tussen de verschillende behandelingen en waarop baseert u uiteindelijk uw keuze?

De keuze voor een bepaald behandelcentrum gaat vaak in overleg met uw arts. Zo bent u er zeker van dat het gekozen behandelcentrum de nodige behandeling aanbiedt. Toch heeft u zelf ook een voorkeur wat betreft het type centrum, de faciliteiten en de kwaliteit die wordt geboden.

Wij beschrijven hier alle aspecten waar rekening mee dient te worden gehouden wanneer u een behandelcentrum kiest.

Een trauma kan op veel verschillende manieren verwerkt worden. Er zijn dan ook tientallen behandelingen beschikbaar. De keuze voor een bepaalde behandeling is afhankelijk van de klachten van het individu. Ook de wensen van het individu zijn belangrijk bij het kiezen voor een behandeling.

Behandeling kan op verschillende manieren gegeven worden. Er kan gekozen worden voor opname van de patiënt, een poliklinische behandeling, of een behandeling die het individu volledig online kan volgen.

Opname van een patiënt in een hoogwaardige behandelkliniek is de meest intensieve vorm van behandeling. Dit houdt in dat de patiënt niet alleen behandeld wordt in de kliniek, maar ook in de kliniek verblijft. Vaak heeft de patiënt de mogelijkheid in het weekend naar huis te gaan, mocht hier behoefte aan zijn.

Opname van een patiënt wordt pas geadviseerd wanneer de symptomen van de trauma zo ernstig zijn, dat het individu in zijn of haar dagelijks leven wordt belemmerd. Door de patiënt in de kliniek te laten verblijven kan hij of zij continu worden geobserveerd. Ook wordt er meerdere malen per dag behandeling gegeven of oefeningen toegepast. Dit versnelt het herstelproces van de patiënt en kan de patiënt zo snel mogelijk stabiliseren zodat hij of zij wellicht een ambulante behandeling kan volgen waarbij hij of zij niet langer in het behandelcentrum hoeft te verblijven.

Een poliklinische behandeling, ook wel een ambulante behandeling genoemd. Dit is een behandeling die in de kliniek wordt aangeboden. Het is echter geen vereiste dat de patiënt ook in de kliniek of het behandelcentrum verblijft.

Vaak is het zo dat de patiënt een aantal keren per week de kliniek bezoekt en behandeling ondergaat. Dit kunnen verschillende soorten behandeling zijn, zowel individueel als in een groep. Hoewel een poliklinische behandeling minder intensief is dan opname, heeft de patiënt alsnog regelmatig contact met de traumatherapeut en wordt de trauma en symptomen ervan een aantal malen per week aangepakt.

U kunt uw trauma en de symptomen ervan ook online laten behandelen. Het is dan niet nodig om op locatie te komen omdat alles via het internet gaat. De behandeling is in principe hetzelfde als een behandeling op locatie. Het individu krijgt een trauma therapeut toegewezen die bepaalde behandelingen uit zal voeren en de symptomen van eht individu zal evalueren. Het contact gaat voornamelijk via video bellen, echter worden er ook opdrachten verstuurd zoals vragenlijsten en praktische opdrachten.

Het grote voordeel van online behandeling is dat u gemakkelijk behandeltijden kunt kiezen die u uitkomen, en behandeling kunt volgen vanuit het comfort van uw eigen huis. Ook kan het individu in de meeste gevallen direct aan de slag, aangezien online wachttijden nihil zijn

Zolang u met het internet overweg kunt, kunt u een online behandeling volgen. Aangeboden online behandelingen zijn effectief geweest in alle leeftijdsgroepen.

Wanneer u op zoek bent naar een adequaat en vooraanstaand behandelcentrum welke de zorg biedt die u nodig heeft, zijn er een aantal zaken van belang waar rekening mee dient te worden gehouden.

  • De soorten trauma behandelingen die worden gegeven. In overleg met uw arts of therapeut wordt een bepaalde behandeling gekozen waar u het meeste baat bij zal hebben. Het is raadzaam te kiezen voor een kliniek die een verscheidenheid aan trauma behandelingen aanbiedt. Mocht een behandeling niet aanslaan, dan kan er worden overgestapt naar een andere trauma behandeling.
  • Aansluiting op huidige behandeling. Bent u al onder behandeling bij een behandelcentrum of kliniek. Dan is het belangrijk dat de huidige behandeling naadloos aansluit op de nieuwe behandeling. Dit kan met beide behandelcentra worden overlegd.
  •  Locatie. Als vanzelfsprekend is de locatie van de kliniek van belang, zeker wanneer u een ambulante behandeling volgt. Wanneer u de behandeling online volgt is de locatie niet een bepalende factor.
  • Veiligheid. Als u behandeling volgt voor een trauma wilt u dat er op een veilige en discrete manier met uw informatie wordt omgegaan. Over het algemeen voldoen alle hoogwaardige klinieken en rehabilitatie centra hieraan, ook wanneer behandeling online wordt gegeven. In dat geval worden beveiligde apps gebruikt zoals Niceday, Minddistrict en Superbrains.
  • Wachttijden. Veel klinieken hebben te maken met wachttijden. Dit is vooral het geval wanneer u zoekt naar opname in een behandelcentrum. Klinieken zijn dan afhankelijk van het aantal beschikbare kamers en het aantal beschikbare trauma therapeuten. Doelt u op een online behandeling, dan zijn er meestal geen wachttijden en kunt u direct starten.
  • De mate van persoonlijk contact. In hoeverre wordt er een-op-een behandeling gegeven, en hoeveel tijd heeft een specialist of therapeut te besteden aan een patiënt.
  • Behandeling op maat. In hoeverre wordt behandeling op maat gemaakt aan de hand van uw situatie en symptomen.
  • Luxe en faciliteiten van de kliniek. Heeft u behoefte aan bepaalde faciliteiten of luxe? Kies dan een hoogwaardig behandelcentrum dat voldoet aan uw wensen.

Er zijn veel centra beschikbaar die trauma’s behandelen dat het gemakkelijk is door de bomen het bos niet meer te zien. We hebben een aantal vooraanstaande behandel centra en klinieken voor u op een rijtje gezet. Bovendien bieden we enige informatie wat betreft de beschikbare therapieën.

Sinai centrum

Het Sinai centrum biedt behandelingen op verschillende locaties binnen de randstad. Zo is opname mogelijk, alsook poliklinische behandeling. De wachttijden liggen rond de 17 weken.

Wanneer iemand in het Sinai centrum wordt opgenomen wordt allereerst uitgegaan van een behandeling van 3 weken. In deze 3 weken ontvangt het individu zo’n 4 keer per week individuele behandeling. Op de andere dagen wordt groepstherapie georganiseerd.

De behandelingen bij deze hoogwaardige kliniek zijn gericht op traumaverwerking, alsook het aanleren van vaardigheden die in het dagelijks leven kunnen worden gebruikt.

Fier centrum

Fier behandelt allerlei symptomen die zijn afgeleid van een eerdere trauma. Deze kliniek behandelt mensen van jong tot oud die van hun klachten af willen. Het kan gaan om concentratieproblemen, angst, woede aanvallen en nog veel meer.

Fier biedt zowel de optie voor een ambulante behandeling als een klinische behandeling. Tijdens behandeling worden therapieën gegeven als psycho-educatie, psychotherapie en verschillende vaktherapieën.

Trauma centrum Nederland

Trauma centrum Nederland staat bekend om haar intensieve behandelingen. Zo bieden zij programma’s aan van 4 dagen of 8 dagen. Door intensieve behandeling toe te passen hebben zij tot doel de symptomen zo snel mogelijk te verlichten of te doen verdwijnen.

Bij de 4 daagse behandeling bij trauma centrum Nederland is er geen sprake van volledige opname. Na de behandeling kan het individu gewoon naar huis gaan. Tijdens de 4 dagen vinden meerdere een-op-een gesprekken plaats met de traumatherapeut alsook groepssessies.

Bij het 8 daagse programma is er wel sprake van opname. Het individu verblijft in de kliniek. De luxe kamers maken uw verblijf zeer comfortabel. Ook bij deze behandeling vinden meerdere therapeutische sessies plaats. Bovendien is er altijd een specialist ter plaatse die het effect van de behandeling kan evalueren.

Curalma

Curalma legt vooral de nadruk op een enkele vorm van trauma, PTSS. Deze vooraanstaande kliniek biedt een intensieve behandeling aan waarbij gebruik wordt gemaakt van meerdere therapieën. Dit behandeltraject duurt twee weken met de mogelijkheid tot verlenging waar nodig. Hierbij is sprake van opname.

Een andere behandeling die Curalma aanbiedt is een ambulant behandelprogramma welke slechts een week duurt.

Psytrec

Psytrec biedt mensen met PTSS een intensieve premium behandeling aan waarbij er meerdere therapeutische sessies per dag plaatsvinden. Deze methoden is zeer effectief en heeft in 85% van de behandelde patiënten gezorgd voor het verdwijnen van hun PTSS symptomen.

HOE DE BALANS KAN HELPEN BIJ Mentale Gezondheid

De Balance RehabClinic is een toonaangevende leverancier van luxe verslavingszorg en geestelijke gezondheidszorg voor welvarende individuen en hun gezinnen, en biedt een mix van innovatieve wetenschap en holistische methoden met ongeëvenaarde geïndividualiseerde zorg.

EEN UNIEKE METHODE BEHANDELEN Mentale Gezondheid

een succesvol en bewezen concept gericht op achterliggende oorzaken
ENKEL EEN KLANT PER KEER
DUURZAME AANPAK OP MAAT
BIOCHEMISCHE RESTORATIE
MULTI-DISCIPLINAIR & HOLISTISCH
OP TECHNOLOGIE GEBASEERDE BEHANDELING
TRAUMA GEÏNFORMEERDE THERAPIE

Mentale Gezondheid BEHANDELING DUURZAME AANPAK

0 Voor

Toelatingsverzoek verzenden

0 Voor

Behandeldoelen definiëren

1 week

Assessments & Detoxen

1-4 week

Psychologische en holistische therapie

4 week

Gezinstherapie

5-8 week

Nazorg

12+ week

Opfrisser bezoek

Mentale Gezondheid Inzichten

laatste nieuws & onderzoek op Mentale Gezondheid
liefdesverdriet
Wat helpt tegen liefdesverdriet?

Liefdesverdriet is een emotionele reactie op het einde van een romantische relatie. Het kan worden veroorzaakt door verschillende omstandigheden, zoals een scheiding

Lees verder
Morfine bijwerkingen
Morfine en Morfinepleisters: hoe werken ze en wat zijn de risico's

Oudere volwassenen zijn vaak gevoeliger voor de bijwerkingen van morfine, en het is belangrijk om extra voorzichtig te zijn bij het voorschrijven en toedienen van dit medicijn aan deze populatie.

Lees verder
POLYVAGAAL THEORIE
De Polyvagaal theorie: een aanvulling op therapie

De Polyvagaal Theorie is een theorie ontwikkeld door Dr. Stephen Porges. Het biedt inzicht in de complexe interactie tussen ons zenuwstelsel en ons welzijn

Lees verder

Accreditaties

 
AMF
British Psychological Society
COMIB
COPAO
EMDR
EPA
FMH
Focus
ifaf
Institut de terapia neural
MEG
neuroCademy
Neurocare
OGVT
pro mesotherapie
Red GDPS
SEMES
SFGU
SMGP
Somatic Experience
ssaamp
TAA
WPA
 

Media

 
Dazed
Woman & Home
National World
American Banker
Marie Claire
BBC
La Nacion
Metro UK
General Anzeiger
Live Science
Mallorca Magazin
Apartment Therapy
Express UK
Bloomberg
Cosmopolitan
Morgenpost
Manager Magazin
Entrepreneur ME
Khaleej Times
Business Leader
Guardian
Daily Mail
Mallorca Zeitung
Mirror UK
The Standard
The Stylist
The Times
Highlife
abcMallorca
Businesinsider
DeluxeMallorca
LuxuryLife
ProSieben
PsychologyToday
PsychReg
Sat1
Taff
Techtimes