ZWITSERSE MEDISCHE EXPERTISE: MALLORCA, ZÜRICH, LONDEN, OFFSHORE

5 Minuten

Bewerkt en medisch beoordeeld door THE BALANCE Team
Feit gecontroleerd

Wanneer er sprake is van een trauma, betekend dit dat iemand aanhoudende klachten heeft als gevolg van een traumatische gebeurtenis. Wanneer symptomen niet vanzelf weggaan is het belangrijk om hulp te zoeken.

Er zijn meerdere behandelingen beschikbaar die op meerdere manieren kunnen worden toegepast. Wanneer iemand last heeft van ernstige symptomen kan ervoor worden gekozen om de patiënt op te nemen en klinisch te behandelen in een trauma kliniek. Hoe en in welke gevallen hiervoor wordt gekozen leest u hier.

Een klinische traumabehandeling is een behandeling waarbij een individu naast het krijgen van behandelingen, ook in het behandelcentrum verblijft. Hierdoor kan het gedrag van het individu continu worden geobserveerd en kan frequent de juiste behandeling worden toegepast. Hiermee wordt het herstelproces versneld.

Beste Traumacentrum in Nederland

De duur van de opname verschilt per individu. Dit is afhankelijk van de mate waarin het individu herstelt en de duur van de gekozen behandeling. Het doel van een klinische behandeling is altijd het individu in een stabiele situatie weer naar huis te laten gaan, zodat een ambulante behandeling kan worden voortgezet.

Er zijn meerdere redenen waardoor iemand voor een klinische behandeling kiest waarbij het individu wordt opgenomen. Er zijn echter twee belangrijke situaties waarin men veelal voor deze vorm van trauma verwerking kiest.

Er wordt voor een klinische behandeling gekozen in een hoogwaardig behandelcentrum, wanneer men niet verder komt met alternatieve ambulante behandelingen. Vaak zijn verschillende therapieën toegepast waarvoor men een aantal dagen in de week naar de kliniek diende te komen. Heeft deze behandeling niet voldoende resultaat geboden, dan zal een klinische opname worden aangeraden. Zo kan het individu meerdere keren per dag therapie ondergaan.

Ook wordt gekozen voor een klinische behandeling van een trauma door middel van opname wanneer het individu last heeft van zeer ernstige symptomen. De symptomen zijn zodanig hevig dat het individu moeilijkheden ervaart in het dagelijks functioneren, of dat het individu zichzelf of anderen in gevaar brengt. Dit wordt een crisisopname genoemd. Het doel van de opname is om het individu te stabiliseren zodat reguliere ambulante behandeling mogelijk is.

In vooraanstaande behandelcentra worden verschillende behandelingen aangeboden. Behandelingen focussen vaak op de gedachten en het stabiliseren van de gemoedstoestand. Ze gaan vaak negatief gedrag tegen, zoals vermijdingsgedrag en destructief gedrag. Voorbeelden van aangeboden behandelingen zijn cognitieve gedragstherapie, EMDR, exposure therapie, en meer.

PTSS Uitvoerende Behandeling Nederland

Het gaat bij opname om intensieve behandelprogramma’s door hoogwaardige trauma therapeuten. De therapie wordt meerdere keren per dag toegepast. Het kan zelfs zo zijn dat therapien worden gecombineerd.

De therapie wordt individueel gegeven, maar ook in groepssetting. Vaktherapie wordt bijvoorbeeld in groepen aangeboden. Zo kunnen moeilijkheden en problemen die het individu ondervindt ook met lotgenoten worden besproken. Dit heeft een zeer effectief effect op het herstel van het individu.

Met opname wordt vaak bedoeld dat de patiënt door de week heen in de luxe kliniek verblijft. In het weekend is er in veel gevallen de optie om naar huis te gaan.

Behandel klinieken kunnen een goede oplossing bieden voor individuen die last hebben van hevige symptomen. Het voordeel zit hem in een aantal verschillende aspecten:

  • Frequente behandeling. Soms zelfs meerdere malen per dag.
  • Altijd specialistische hulp aanwezig. Wanneer het individu last heeft van angst of andere acute symptomen. Kan een trauma therapeut direct advies en hulp bieden.
  • Klachten aanvallen en symptomen geobserveerd. Naast de verbale communicatie wat betreft de doorgemaakte symptomen, kunnen in een hoogwaardig rehabilitatie centrum klachten ook worden gezien. Zo kan nog nauwkeuriger de ernst hiervan worden ingeschat en kan direct een behandeling worden opgesteld.

Een trauma behandeling wordt niet zomaar gegeven. Deze wordt pas toegepast wanneer meerdere specialisten de individuele situatie hebben bekeken. Lees hier hoe het traject in zijn werk gaat.

1. Denkt u of iemand in uw omgeving te maken te hebben met een trauma? Dan dient u uw huisarts hiervan op de hoogte te stellen. Uw huisarts kunt u doorverwijzen naar een specialist, of kan zelf een consult met u inplannen waar wordt gekeken naar uw klachten. De huisarts zal bijvoorbeeld vragen naar de ernst van uw symptomen en hoe deze uw dagelijks functioneren beïnvloeden.

2. De volgende stap is screening. Bij de screening wordt dieper ingegaan op uw huidige situatie. Zo zal gevraagd worden naar de oorzaak van de symptomen en hoe lang deze al aanwezig zijn. De screening wordt veelal gedaan door vragenlijsten en verschillende gesprekken met specialisten. Aan de hand van deze informatie zal worden gekeken met wat voor een stoornis u te maken heeft.

3. Bij de intake zult u verder kennismaken met uw toegewezen behandelaar in de PTSS kliniek. De stoornis die bij u is vastgesteld zal worden besproken en een aantal behandelingen zullen u worden voorgelegd. In overleg met uw therapeut zult u de behandeling kiezen die bij u past. Ook het gewenste doel van de behandeling wordt besproken. Zo bent u volledig geïnformeerd wanneer u aan de behandeling begint.

4. Het starten van de behandeling. De geplande behandeling zal van start gaan onder begeleiding van de behandelende trauma therapeut. De behandeling kan bestaan uit individuele of groeps sessies. Ook familieleden kunnen worden betrokken bij de behandeling.

Wanneer het individu ook lichamelijke klachten heeft kan er een lichamelijk onderzoek worden uitgevoerd. Dit kan ook het geval zijn wanneer de voorgeschreven medicatie bijwerkingen geeft.

5. De behandeling evalueren. Gedurende het behandeltraject wordt regelmatig gecheckt of de behandeling aanslaat en het gewenste resultaat biedt. Dit wordt gedaan door gesprekken met specialisten en het invullen van vragenlijsten. Het is zaak dat de behandeling het individu dichter bij zijn of haar doel brengt. Behandeling kan zo nodig worden afgestemd.

6. Einde behandeling. De behandelingsduur verschilt per persoon. De behandeling wordt beëindigd wanneer het doel is behaald of de symptomen zodanig zijn verminderd dat ambulante behandeling mogelijk is.

Wanneer klinische opname noodzakelijk is voor het behandelen van een trauma, is het belangrijk een behandelcentrum te kiezen wat aan uw eisen voldoet. Kies bijvoorbeeld voor luxe behandel faciliteiten waar u zich op uw gemak en thuis kunt voelen. Er zijn zeer goede PTSS klinieken en centra beschikbaar, alsook voor andere stressstoornissen. 

Bekijk daarnaast welke behandelcentra hoogwaardige trauma therapeuten bieden die expertise hebben op het juiste vlak.

HOE DE BALANS KAN HELPEN BIJ Mentale Gezondheid

De Balance RehabClinic is een toonaangevende leverancier van luxe verslavingszorg en geestelijke gezondheidszorg voor welvarende individuen en hun gezinnen, en biedt een mix van innovatieve wetenschap en holistische methoden met ongeëvenaarde geïndividualiseerde zorg.

EEN UNIEKE METHODE BEHANDELEN Mentale Gezondheid

een succesvol en bewezen concept gericht op achterliggende oorzaken
ENKEL EEN KLANT PER KEER
DUURZAME AANPAK OP MAAT
BIOCHEMISCHE RESTORATIE
MULTI-DISCIPLINAIR & HOLISTISCH
OP TECHNOLOGIE GEBASEERDE BEHANDELING
TRAUMA GEÏNFORMEERDE THERAPIE

Mentale Gezondheid BEHANDELING DUURZAME AANPAK

0 Voor

Toelatingsverzoek verzenden

0 Voor

Behandeldoelen definiëren

1 week

Assessments & Detoxen

1-4 week

Psychologische en holistische therapie

4 week

Gezinstherapie

5-8 week

Nazorg

12+ week

Opfrisser bezoek

Mentale Gezondheid Inzichten

laatste nieuws & onderzoek op Mentale Gezondheid
Liegen door verslaving
Gedrag verslaafde: Waarom komt liegen zo vaak voor?

Liegen door verslaving is een complex fenomeen dat vaak voorkomt bij mensen die worstelen met een verslavingsprobleem

Lees verder
Kratom
Kratom en de werking ervan op het lichaam

Kratom is een middel dat nog beperkt is onderzocht. Wel is bekend dat het gebruik van kratom gepaard gaat met risico's.

Lees verder
Zelfbeschadiging
Zelfbeschadiging: Wat is het en hoe stop je het?

Zelfbeschadiging, ook bekend als zelfverwonding of zelfdestructief gedrag, verwijst naar het opzettelijk toebrengen van letsel aan het eigen lichaam

Lees verder
Borderline en Seksualiteit
Borderline en Seksualiteit: seksuele verlangens navigeren bij een borderline diagnose

De relatie tussen borderline en seksualiteit is complex en kan variëren van persoon tot persoon. Sommige individuen met borderline ervaren een intens verlangen naar intieme relaties en seksuele activiteit

Lees verder

Accreditaties

 
AMF
British Psychological Society
COMIB
COPAO
EMDR
EPA
FMH
Focus
ifaf
Institut de terapia neural
MEG
neuroCademy
Neurocare
OGVT
pro mesotherapie
Red GDPS
SEMES
SFGU
SMGP
Somatic Experience
ssaamp
TAA
WPA
 

Media

 
Entrepreneur ME
La Nacion
Metro UK
General Anzeiger
Live Science
Dazed
Apartment Therapy
Express UK
Bloomberg
Cosmopolitan
Morgenpost
Manager Magazin
BBC
Khaleej Times
Hello magazine
Newsweek
Ok magazine
Yahoo
Revamp
Healthline
Epoch Times
Best Life
Square Mile
Telegraph
Marie Claire
The Times
The Stylist
The Standard
Mirror UK
Mallorca Zeitung
Daily Mail
Business Leader
Mallorca Magazin
Woman & Home
National World
American Banker
Guardian
Highlife
abcMallorca
Businesinsider
DeluxeMallorca
LuxuryLife
ProSieben
PsychologyToday
PsychReg
Sat1
Taff
Techtimes