ZWITSERSE MEDISCHE EXPERTISE: MALLORCA, ZÜRICH, LONDEN, OFFSHORE

7 Minuten

Bewerkt en medisch beoordeeld door THE BALANCE Team
Feit gecontroleerd

Is iemand in jouw omgeving verslaafd aan drugs? Of ben je zelf verslaafd aan drugs. Dan kan een afkickkliniek jou helpen bij het afkicken van de desbetreffende middelen. Drugsgebruik is iets waar veel jongeren vandaag de dag mee experimenteren. Ook wordt drugs recreationeel gebruikt op feestjes en festivals. Hoewel dit niet goed is voor het lichaam, is er niet meteen sprake van een drugs verslaving. Wanneer drugs langere tijd worden gebruikt en deze het dagelijks functioneren beïnvloeden spreken we van een drugs verslaving.

Stoppen met het nemen van de drugs is erg lastig. Jouw vrienden nemen bijvoorbeeld dezelfde drugs en jouw leven zit vol triggers die jou aanzetten tot middelen gebruik. Sommige drugs zijn meer verslavend dan anderen. Wel is bekend dat bij vrijwel elke soort drugsverslaving in meer of mindere mate kan optreden.

Het afkicken van verslavende drugs kan erg veel inspanning en tijd kosten. Het lichaam is zo gewend geraakt aan de inname van de drugs dat het lichaam ervan afhankelijk is geworden. Het is dan ook belangrijk dat je afkickt onder begeleiding van een arts of therapeut bij een afkickkliniek.

Een afkickkliniek is in het kort een plek waar je geholpen wordt bij het stoppen met drugsgebruik. Binnen de afkickkliniek gaat dit onder begeleiding van ervaren therapeuten. Het geeft patiënten de ruimte en rust om te focussen op hun herstel zonder veel triggers van buitenaf.

De afkickkliniek heeft vele behandelingen voor u beschikbaar die u zowel lichamelijk als psychisch helpen af te kicken van de drugs. Aangezien u door deskundigen wordt gemonitord weten zij precies bij welke behandeling of medicatie u zal baten.

Wanneer u lichamelijk afkickt kunnen er ontwenningsverschijnselen opkomen. Dit kunnen hevige symptomen van ziekte zijn die zelfs gevaarlijk kunnen zijn voor het lichaam wanneer dit zonder specialistische begeleiding gebeurt. Vaak wordt bij het lichamelijk afkicken binnen een afkickkliniek hier medicatie voor voorgeschreven.

Soorten drugs waarvoor u kunt afkicken

Er zijn talloze soorten drugs in omloop die een verslavende werking. Niet alle drugs is even verslavend. Zo kun je veel sneller verslaafd raken aan heroine dan aan marijuana. Toch is een wiet verslaving mogelijk bij langdurig gebruik. Deze is echter vaak meer psychisch.

Naast bekende drugs soorten kunnen er ook verslavingen optreden bij verschillende soorten pillen zoals XTC, speed en psychedelica.

Bij het zoeken naar de beste afkickkliniek voor jouw drugsverslaving is het belangrijk te kijken naar welke drugsverslavingen de kliniek ondersteunt. Wanneer de soort drugsverslaving minder vaak voorkomt in de samenleving, is het raadzaam om af te kicken in een gespecialiseerde afkickkliniek.

Drugsverslavingen komen voor in verschillende soorten en maten. Sommige verslavingen zijn overduidelijk. Dit is bijvoorbeeld het geval bij ernstige verslavingen die ook gedragingen op doen komen als liegen en stelen.

Dit is echter lang niet altijd het geval. Sommige verslavingen kunnen ook heel goed verborgen worden door de patient. Een wiet verslaving wordt vaak pas laat opgemerkt. Dit is zo omdat niemand in Nederland raar opkijkt van het roken van wiet.

In beide gevallen kan een afkickkliniek nodig zijn. Of het duidelijk is voor de buitenwereld of niet – de drugs houdt u in zijn greep. En daar moet u van af.

Een belangrijk onderdeel bij het afkicken van drugs is het ontwennen. Dit houdt in dat het lichaam, dat afhankelijk is geworden van de drugs, moet wennen aan een nieuwe situatie waarbij hij of zij de drugs niet regelmatig toegediend krijgt. Tijdens het ontwenningsproces wordt het lichaam nauw in de gaten gehouden. Het ontwenningsproces kan namelijk heftige ontwenningsverschijnselen op doen komen.

Daarnaast wordt ook aandacht besteedt aan de psyche. Een drugsverslaving is zowel psychisch als lichamelijk. Het is nu ook nodig om psychisch onafhankelijk te worden van de drugs. Het psychisch afkicken wordt gedaan door verschillende therapieën toe te passen die de oorzaak van het drugsgebruik naar de voorgrond doet treden. Wanneer de therapeut in de afkickkliniek de oorzaak heeft achterhaald kunnen gedachten wat betreft de oorzaak worden veranderd waardoor dit niet langer zal resulteren in drugsgebruik.

Tijdens behandeling in de afkickkliniek wordt ook gekeken naar eventuele bijkomende psychische stoornissen. Psychische stoornissen kunnen ook de oorzaak vormen van overmatig drugs gebruik. De reden hiervoor is vaak om te kunnen ontsnappen aan de symptomen van de psychische stoornis.

Er zijn meerdere manieren waarop je kunt afkicken van drugs. Je kunt er voor kiezen om dit thuis te doen, of bijvoorbeeld in een afkickkliniek Nederland. Om terugval te voorkomen, en om veilig af te kicken zonder gevaar voor lichaam wordt aangeraden om af te kicken onder begeleiding van een therapeut.

 

Acute opname afkickkliniek

Directe opname afkickkliniek is een manier waarop een afkick behandeling kan plaatsvinden. Opname houdt in dat je zowel in de afkickkliniek verblijft, als er een behandeling volgt. Zo ben je continu onder het toezicht van specialisten die u dagelijks helpen en begeleiden bij het afkicken.

Bovendien is opname altijd vrijwillig. Een patiënt wordt er nooit tegen zijn wensen in de afkickkliniek gehouden.

Deze vorm van behandelen wordt aangeraden bij patiënten met een ernstige drugsverslaving, patiënten waarbij andere vormen van afkicken niet succesvol zijn geweest, of wanneer iemand gevaar loopt voor eigen leven. De patiënt is in dat soort gevallen niet in staat ‘nee’ te zeggen tegen de drugs.

Een groot voordeel van opname in een afkickkliniek is dat je veel tijd doorbrengt met lotgenoten. De interactie met anderen die zich in dezelfde situatie bevinden kunnen de behandeling een hogere slagingskans geven.

 

Ambulant afkicken

Een ambulante behandeling bij het afkicken van drugs is een behandeling waarvoor je niet in de kliniek hoeft te verblijven. Je komt enkel een aantal dagen per week naar de kliniek om daar behandeling te volgen. Na de behandeling mag je weer naar huis gaan.

Deze behandelvorm wordt toegepast wanneer iemand niet eerder is behandeld voor zijn of haar drugsverslaving. Ook kan deze vorm goed aanslaan wanneer de patiënt goede steun ontvangt vanuit het gezin, of wanneer het om een milde verslaving gaat.

Ambulant  of opname: De voor- en nadelen

De twee vormen van behandelen worden, zoals hierboven genoemd, in verschillende scenario’s gebruikt. Elke vorm brengt andere voor en nadelen met zich mee. Wij hebben ze voor u op een rij gezet.

Ambulant afkicken:

  • Comfortabel in je eigen huis
  • Familie om je heen
  • Triggers aanwezig
  • Minder grote overstap na behandeling tot normaal leven

Opname afkicken:

  • Geen triggers
  • 24/7 toezicht en begeleiding. Bijgestaan bij cravings en ontwenningssymptomen.
  • Grotere overstap na behandeling tot normaal leven.
  • Interactie met lotgenoten

Zoals bij alle verslavingen het geval is, worden de kosten die voor een afkickkliniek worden gemaakt geheel vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor is echter wel een verwijzing van de huisarts nodig. Iedereen die in Nederland woonachtig is, is verplicht een basisverzekering te hebben voor algemene zorg. Hieronder valt ook de verslavingszorg. Wel zul je je eigen risico moeten bijdragen.

Er zijn binnen Nederland talloze afkickklinieken waar je kunt afkicken voor verschillende soorten drugs verslavingen. Het is belangrijk van te voren te bekijken of de afkickkliniek Nederland de zorg biedt die jij nodig hebt. Bekijk hier de beste afkickklinieken per regio.

Afkickkliniek Zeeland – Emergis

Emergis biedt voornamelijk zorg aan patiënten met een ernstige drugsverslaving. Zo bieden zij deeltijdbehandelingen en behandelingen tijdens opname in de beste afkickkliniek.

Wel is er bij Emergis een wachtlijst aanwezig. Wanneer u op de wachtlijst staat heeft u continu contact met een therapeut van Emergis die jou van afstand begeleidt tot er een plek vrijkomt in de kliniek.

Afkickkliniek Limburg – U-center

U-center biedt enkel intensieve behandelingen aan die speciaal zijn ontwikkeld voor patiënten bij wie andere behandelingen onvoldoende hebben geholpen. De behandeling bestaat in totaal uit 24 weken, waarvan 6 weken klinisch zijn. Dat wil zeggen dat je 6 weken zal worden opgenomen in de kliniek. Ook wordt er gebruik gemaakt van online behandelingen.

Afkickkliniek Eindhoven – Tactus

Hoewel andere klinieken zich focussen op zowel verslavingen als psychische stoornissen, focust tactus zich enkel op de verslavingszorg. Het traject bestaat ten eerste uit een detox, waarna ook de psychische verslaving wordt aangepakt.

Zou je graag ver van huis worden behandeld om jouw privacy te waarborgen? Hierbij Balance rehab kliniek bieden we u discrete hulp op meerdere prachtige plekken binnen Europa. Deze klinieken zijn erg luxe en bieden alle comforts en faciliteiten die u u maar kunt wensen. Dit zijn moderne klinieken die als thuis zullen voelen en voldoen aan de hoogwaardige standaarden waaraan u gewend bent. Ook heeft u als individu een luxueuze eigen leefruimte in deze vooraanstaande afkickkliniek.

Je kunt hier in alle rust verschillende behandelingen op een discrete manier volgen. Uw therapeut zal samen met u een behandelplan op maat maken welke continu wordt geëvalueerd en waar nodig aangepast. Zo kunt u, met de expertise van ons centrum, zo snel en zo veilig mogelijk afkicken en uw normale leven weer oppakken.

HOE DE BALANS KAN HELPEN BIJ Verslaving

De Balance RehabClinic is een toonaangevende leverancier van luxe verslavingszorg en geestelijke gezondheidszorg voor welvarende individuen en hun gezinnen, en biedt een mix van innovatieve wetenschap en holistische methoden met ongeëvenaarde geïndividualiseerde zorg.

EEN UNIEKE METHODE BEHANDELEN Verslaving

een succesvol en bewezen concept gericht op achterliggende oorzaken
ENKEL EEN KLANT PER KEER
DUURZAME AANPAK OP MAAT
BIOCHEMISCHE RESTORATIE
MULTI-DISCIPLINAIR & HOLISTISCH
OP TECHNOLOGIE GEBASEERDE BEHANDELING
TRAUMA GEÏNFORMEERDE THERAPIE

Verslaving BEHANDELING DUURZAME AANPAK

0 Voor

Toelatingsverzoek verzenden

0 Voor

Behandeldoelen definiëren

1 week

Assessments & Detoxen

1-4 week

Psychologische en holistische therapie

4 week

Gezinstherapie

5-8 week

Nazorg

12+ week

Opfrisser bezoek

Verslaving Inzichten

laatste nieuws & onderzoek op Verslaving
Ketamine’s bijwerkingen
De gevolgen van Ketamine: Aangename effecten of verslavend?

Afkickverschijnselen van recreatief ketaminegebruik kunnen een uitdagende en ongemakkelijke ervaring zijn

Lees verder
Risperidon bijwerkingen
Risperidon bijwerkingen op korte en lange termijn

Deze risperdal bijwerkingen variëren van mild tot ernstig en de risperidon ervaringen kunnen van persoon tot persoon verschillen.

Lees verder
Concerta bijwerkingen
Gebruik van Concerta: alles over de werking, dosering, en bijwerkingen

Een overdosis Concerta, een medicijn dat vaak wordt voorgeschreven voor de behandeling van ADHD, kan ernstige complicaties veroorzaken en zelfs levensbedreigend zijn

Lees verder
PCP
De wereld van PCP: Ontdek de impact van Angel Dust

Afkicken van Angeldust drugs vereist gespecialiseerde zorg en een omgeving vrij van dagelijkse triggers.

Lees verder

Accreditaties

 
AMF
British Psychological Society
COMIB
COPAO
EMDR
EPA
FMH
Focus
ifaf
Institut de terapia neural
MEG
neuroCademy
Neurocare
OGVT
pro mesotherapie
Red GDPS
SEMES
SFGU
SMGP
Somatic Experience
ssaamp
TAA
WPA
 

Media

 
Dazed
Woman & Home
National World
American Banker
Marie Claire
BBC
La Nacion
Metro UK
General Anzeiger
Live Science
Mallorca Magazin
Apartment Therapy
Express UK
Bloomberg
Cosmopolitan
Morgenpost
Manager Magazin
Entrepreneur ME
Khaleej Times
Business Leader
Guardian
Daily Mail
Mallorca Zeitung
Mirror UK
The Standard
The Stylist
The Times
Highlife
abcMallorca
Businesinsider
DeluxeMallorca
LuxuryLife
ProSieben
PsychologyToday
PsychReg
Sat1
Taff
Techtimes