Bij THE BALANCE Luxury Rehab & Treatment Center bieden we patiënten een nieuwe en unieke benadering van gezondheid, holistische geneeskunde genaamd. We behandelen geen ziekten of symptomen, we behandelen iemand volledig als persoon. De symptomen van de patiënt worden altijd beschouwd als een gevolg van een onderliggende disfunctie die kan worden verholpen door de regulerende krachten van het lichaam te stimuleren.

Holistische geneeskunde is de kunst en wetenschap van genezing die zich richt op de hele persoon – lichaam, geest en ziel. THE BALANCE integreert zowel conventionele als alternatieve therapieën om ziekten te voorkomen en te behandelen, en vooral om een ​​optimale gezondheid te bevorderen. Deze definitie van gezondheid wordt gedefinieerd als de onbeperkte en ongehinderde vrije stroom van energie door het lichaam. Holistische geneeskunde omvat analyse van fysieke, voedings-, omgevings-, emotionele, spirituele en levensstijl elementen.

Daarbij richten we ons op patiënteneducatie en deelname aan het genezingsproces. Het is een vorm van genezing die rekening houdt met de hele persoon – lichaam, geest, ziel en emoties – in de zoektocht naar optimale gezondheid en welzijn. Volgens onze filosofie kan men een optimale gezondheid bereiken door in balans te blijven in het leven.

De hele persoon bestaat uit onderling afhankelijke delen en als een deel niet goed werkt, zullen alle andere delen worden beïnvloed. Evenzo, als mensen onevenwichtigheden (fysiek, emotioneel of spiritueel) in hun leven hebben, kan dit een negatieve invloed hebben op hun algehele gezondheid. Om dat te voorkomen gaan we op zoek naar de grondoorzaken van de ziekte van de patiënt om het lichaam de kans te geven zichzelf te genezen.

Daarom geven we de hoogste prioriteit aan het verbeteren van het algemene metabolisme van onze bezoekers, samen met ontgifting, zuivering en de nieuwste methoden van immuunstimulatie, evenals andere stimulerende therapieën. Bovendien gebruiken onze artsen en therapeuten ‘suppressieve’ medicijnen alleen in tijden van nood, en niet voor chronische zorg, omdat dit type medicijnen het meest effectief is in acute situaties.

Als klant zet je je in voor je gezondheid. Het is belangrijk op te merken dat al onze artsen conventionele medische graden hebben en een gespecialiseerde opleiding in biologische geneeskunde hebben, en in bepaalde gevallen zullen conventionele en holistische behandelingen worden geïntegreerd.

Onze therapeuten zijn hoog opgeleid en getraind in hun behandelvaardigheden. Ons behandel regime omvat:

>  Patiënteneducatie over veranderingen in levensstijl en zelfzorg om welzijn te bevorderen. Dit kan een dieet, lichaamsbeweging, psychotherapie, relatie- en spirituele counseling zijn, en meer

>  Complementaire en alternatieve therapieën zoals acupunctuur, osteopathische geneeskunde, fytotherapie, myoreflextherapie, natuurgeneeskunde en andere

Individuele voedingsondersteuning

> Geïndividualiseerde orthomoleculaire geneeskunde

Indien nodig, westerse medicijnen

Optimale gezondheid is veel meer dan de afwezigheid van ziekte. Het is het bewust nastreven van de hoogste kwaliteiten van de fysieke, ecologische, mentale, emotionele, spirituele en sociale aspecten van de menselijke ervaring.

 

Uitgebreide beoordeling van het hele lichaam, de geest en de diagnose

Onze experts nemen je mee door een volledige, uitgebreide beoordeling. Van daaruit kunnen we beslissen over de beste behandelingen en therapieën die bij jou en je levensstijl passen.

Body Detox-programma

Toxines beïnvloeden het natuurlijke vermogen van het lichaam om zichzelf te reguleren. Veilig en correct ontgiften leidt tot helderheid van geest en een gezonde fysiologie.

Herbalancering van lichaam en geest Biochemie (orthomoleculaire geneeskunde)

Door gebruik te maken van deze vorm van alternatieve geneeswijzen, streven we ernaar de gezondheid te behouden door middel van voeding. Wij zijn van mening dat een optimale voedingsomgeving het risico op ziekten vermindert en mentale efficiëntie mogelijk maakt.

Darmflora herstellen (microbioom)

Het darmmicrobioom is een enorm ecosysteem van organismen. Door darmbacteriën te analyseren, wordt het mogelijk om hersenaandoeningen en psychische problemen te diagnosticeren.

Myoreflex-therapie

Dit is een therapie die hedendaagse medische kennis samenbrengt met traditionele technieken zoals Chinese geneeskunde en neurofysiologie. Het vormt een stimulatie van de spier-pees interface, die probeert het lichaam het vermogen te geven om zijn evenwicht te vinden.

Osteopathie

Dit is een soort alternatieve geneeskunde die de nadruk legt op handmatige aanpassingen en myofasciale release. Het wordt gebruikt als een behandeling voor lichamelijke pijn en gezondheidsproblemen, zoals hoofdpijn, migraine en spijsverteringsstoornissen.

Lymfedrainage

Je lymfestelsel helpt de natuurlijke afvalstoffen van je lichaam te elimineren. Door middel van lymfatische massage kunnen we helpen de natuurlijke afvalstoffen uit je lichaam te spoelen, waardoor je je verfrist en ontgift voelt.

Hydro Colon-therapie (optioneel)

Dit verwijst naar het interne gebruik van water om een ​​correcte darmfunctie te bevorderen. Het is een volledig natuurlijke behandeling die dagelijks door duizenden mensen wordt genoten en die werkt om de schade ongedaan te maken die wordt veroorzaakt door een zittende levensstijl die wordt gevoed door bewerkte en geraffineerde voedingsmiddelen.