2 Minuten

Bewerkt en klinisch beoordeeld door THE BALANCE Team
Feit gecontroleerd

Biochemische restauratie om onevenwichtigheden in het lichaam aan te pakken

Wat is biochemische restauratie? Ons lichaam functioneert met behulp van biochemische factoren die onze persoonlijkheden, manier van gedragen, geestelijke gezondheid, immuunfunctie en allergische neigingen vormen. Het is een goed afgesteld mechanisme dat vertrouwt op chemische componenten om een ​​constante staat van evenwicht te behouden. Deze toestand wordt homeostase genoemd. Als een of meer van deze chemische stoffen uit balans raken, kan dit ziekte of disfunctie in de lichamelijke en geestelijke gezondheid veroorzaken.

Onze biochemische onevenwichtigheden kunnen worden beïnvloed door voeding en stressvolle levensgebeurtenissen, maar vaak gaat het terug naar genetica en epigenetica. Zelfs hersenfuncties en gedachten zijn het resultaat van biochemische reacties. Inderdaad, de hersenen zijn in zekere zin een biochemische fabriek. Al deze chemicaliën, die samenwerken in een complex systeem, produceren onze gedachten en gevoelens. Daarom, als u ernstige problemen heeft met abnormale gedachten en gevoelens, zou de reden een verstoring kunnen zijn in de biochemie van de hersenen.

Chemische onevenwichtigheden kunnen om verschillende redenen optreden en kunnen het lichaam op verschillende manieren beïnvloeden. Er zijn meer dan 60 chemische elementen in ons lichaam die ieder een rol spelen bij de expressie van onze genen. Meer dan 95% van ons lichaam bestaat uit vier elementen: zuurstof, koolstof, waterstof en stikstof. De resterende 5 procent zijn macronutriënten of micronutriënten die nodig zijn voor de juiste productie van hormonen, neurotransmitters en immuunfunctie. Deze voedingsstoffen vervullen verschillende functies, waaronder het bouwen van bot- en celstructuren, het reguleren van de pH van het lichaam, het transporteren van lading en het aansturen van chemische reacties.

Bij BALANCE Luxury Rehab & Treatment Center voeren we geavanceerde biochemische laboratoriumtests uit om te bepalen wat de biochemische onbalans van een persoon is. Door de resultaten van de laboratoriumtests te combineren met anamnestische informatie en klinische tests, schrijven we een geïndividualiseerd voedingsprotocol voor om onze patiënten van verschillende ziekten te helpen herstellen.

Lichamelijke en mentale gezondheid vereist een juiste balans van kritische hersenchemicaliën. Het corrigeren van biochemische onevenwichtigheden is dus de sleutel tot optimale gezondheid en welzijn. We starten met een individueel gezond voedingspatroon gecombineerd met regelmatige lichaamsbeweging. Vervolgens gebruiken we aminozuren en bepaalde vitamines en mineralen voor het behandel van biochemische onevenwichtigheden. Ons team bestaat uit een groep hoogopgeleide specialisten in voeding en orthomoleculaire geneeskunde. Bovendien behoren onze uitvoerende koks tot de beste ter wereld, wat betekent dat uw maaltijden net zo lekker als voedzaam zullen zijn.